Laura Miletić je objavila prvu pjesmu, a ispričala nam je glazbenu priču koja počinje s jednim dječjim klasikom

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

„Predivan baršunasti glas.“ „Ovakve stvari nastaju kad netko radi ono što ga ispunjava.“ „Lijepo, harmonično, skladno.“ „Wow, predivno!“

Ovo su samo neki od komentara s YouTubea na kojem je objavljen spot za prvu pjesmu mlade bjelovarske glazbenice Laure Miletić. Singl Prolaziš posljednjih tjedana vrti se i na radijskim postajama diljem Hrvatske, a reakcije su odlične. Tekst za pjesmu napisao je Dražen Majer, a on, zajedno s Draženom Pavinom, potpisuje i glazbu. Do spomenute suradnje došlo je slučajno, otkriva nam Laura.

 

Glazba je Laurin život

-S Draženom Majerom sam se slučajno susrela na jednom vjenčanju. Nakon što me čuo kako pjevam, prišao mi je i rekao mi kako ima pjesmu za mene. Napisao ju je još prije četiri godine, a onda smo je zajedno prilagodili za mene. Priprema je trajala otprilike osam mjeseci – priča nam Laura. Nakon snimanja same pjesme, na red je došlo i snimanje spota koje je bilo posebno iskustvo.

-Malo sam bila nervozna, no na kraju je sve ispalo savršeno. Zahvaljujući producentici Moniki Rusak na snimanju sam bila potpuno opuštena i jako sam zadovoljna ishodom – smije se Laura koja s glazbom živi od malih nogu. Sve je, kaže, počelo u rodnom Bjelovaru, upisom u Glazbenu školu Vatroslava Lisinskog.

-Sa sedam godina sam imala svoj prvi javni nastup. Bilo je to na festivalu Velike, male pjesme, pjevala sam dječji klasik Kišobran za dvoje. Svidio mi taj osjećaj nastupa pred publikom i to me drži do danas – priča Laura koja je u osnovnoj glazbenoj školi svirala violinu, dok je u srednjoj završila teoriju. Trenutno je apsolventica na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu, no priznaje kako se po završetku studija ne vidi u toj struci. Nastupi i publika su ono čemu i dalje teži.

 

Mlada glazbenica trenutno živi u Zagrebu

-Voljela bih se više posvetiti glazbi. Puno nastupam po restoranima, hotelima i sličnim mjestima. Riječ je o nenametljivim nastupima na kojima izvodim laganu lounge glazbu, kombinaciju domaćih i stranih pjesama. Pjevam, uz pratnju na klaviru ili gitari, ovisi što publika voli i traži – kaže Laura, u šali dodajući kako su njezini nastupi nalik scenama iz starih američkih filmova u kojima pjevačice u otmjenim toaletama zabavljaju probranu publiku na finim mjestima.

Kad je riječ o glazbenim uzorima, Laura otkriva kako od stranih umjetnika iznimno cijeni rad Norah Jones, dok je je od domaćih broj jedan Josipa Lisac.

U slobodno vrijeme uživa u čitanju, slušanju podcastova i trčanju. U rodni Bjelovar ne stiže prečesto, ali trudi se doći barem jedno mjesečno.

-Bjelovar je moj grad, ondje sam provela djetinjstvo. Pamtim druženja iz parka i Glazbenu školu koja je jako utjecala na mene i formiranje kulturnog duha. Volim i nastupati pred bjelovarskom publikom, to je uvijek vrlo poseban osjećaj i nadam se da ću uskoro to ponovno imati priliku doživjeti – zaključuje naša sugovornica.

Poseban užitak su nastupi u rodnom Bjelovaru

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!