Unatoč krizi, advent će biti šarolik i bogat. Provjerili smo što su pripremili gradovi u BBŽ!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Najradosnije doba godine je pred nama. Sitno brojimo do adventa, jer nas još samo jedan “običan” vikend dijeli do početka iščekivanja i prve nedjelje došašća. I u gradovima su se ove godine adekvatno pripremili, štedjelo se nije, a sve kako bi se zadržala pozitivna atmosfera koje i tako nedostaje u društvu (uz sve pesimistične vijesti) ovih dana.

BJELOVAR

U Bjelovaru će tako i ovih dana u fokusu biti aktivnosti na ledu.

– Bez obzira na energetsku krizu, odlučili smo i ove godine postaviti klizalište. Ono će biti otprilike jednakih dimenzija kao ono od prošle godine i vjerujem da će naši sugrađani i gosti biti zadovoljni – kaže gradonačelnik Dario Hrebak.

Od 17. do 24. prosinca brojni će izlagači moći pokazati i prodati svoje proizvode u kućicama, a ugostiteljstvo će u skladu s klizalištem raditi od 10. prosinca do 08. siječnja iduće godine. Prijave za kućice u kojima će se izlagati sadržaji zatvorene su početkom ovog tjedna, pa će Organizacijski odbor odabrane izlagače i sudionike obavijestiti o datumu potpisa ugovora. Advent u Bjelovaru, 10. prosinca otvorit će “Pravila igre”.

ČAZMA

U Čazmi su se, na radost svojih sugrađana, i ove godine odlučili imati klizalište. Ono će biti smješteno na glavnom gradskom trgu, a otvorenje njihovog ledenog carstva je 2. prosinca.

– Klizalište u vrijeme adventa je već prepoznato i dobro prihvaćeno kod naših građana kao dodatni sadržaj u gradu. Stoga ćemo ga postaviti i ove godine. Cijena najma je oko 160 tisuća kuna za gradski proračun – kaže gradonačelnik Dinko Pirak, koji napominje ni kako adekvatno blagdansko uređenje Grada neće izostati.

Advent u Čazmi počinje paljenje prve adventske svijeće, 27. studenog, a bit će za sve uzraste organizirane brojne aktivnosti i druženja koje organiziraju Turistička zajednica, udruge i zainteresirani pojedinci.

DARUVAR

U Daruvaru su ove godine odlučili malo promijeniti stvari. Umjesto da božićni sajam s brojnim domaćim i gostujućim izlagačima organiziraju u tjednu prije Božića, ove će ga godine “rasporediti” po adventskim subotama.

– Sve počinje 26. studenog, božićnim sajmom rukotvorina i domaćih proizvoda u jutarnjim satima. U večernjim se satima pali prva adventska svijeća. Subotom ćemo imati dnevne aktivnosti na kojima će sudjelovati brojni izlagači, a ugostitelji, vinari i gastronomska ponuda, uz koncerte, planirani su u večernjim satima. I tako ćemo do Božića. Nakon Božića ćemo od 29. do 31. prosinca imati novogodišnji sajam – pojašnjava Ivana Plažanin Vuković iz Turističke zajednice Grada Daruvara i dodaje da su se na promjenu odlučili slušajući svoje izlagače.

GAREŠNICA

U Garešnici sve počinje s paljenjem prve adventske svijeće 26. studenog. Iz Turističke zajednice najavljuju ispunjeni prosinac, uz razna događanja, priredbe i nekoliko adventskih koncerata.

– Vrhunac će dakako biti božićni stol nakon polnoćke, kojeg organiziramo već neko vrijeme, kada građani imaju priliku doći iz Crkve i malo se podružiti sa svojim sugrađanima – kaže Danijela Belak, direktorica Turističke zajednice grada Grešnice.

Novitet u Garešnici je dječji doček Nove godine, ali većina toga, budući da su građani dosadašnjih godina bili zadovoljni događanjima i druženjima, ostaje isto, napominje Belak.

GRUBIŠNO POLJE

U Grubišnom Polju, u suradnji s udrugama planiraju brojna događanja, predstave i radionice, kako za najmlađe tako i za nešto starije.

– Mi već par godina organiziramo adventski sajam, udruge odrade većinu posla, pripremaju gastronomsku ponudu i prigodna pića. Cilj nam je da građanima ponudimo bar malo opuštanja i uživanja, i ovako im je već dovoljno teško. S aktivnostima krećemo 23. studenog jer nam tada kreću radionice – kaže Marina Kamber iz Turističke zajednice Grada Grubišnog Polja.

– Ovakva druženja puno znače, malo se svi podružimo. Nakon korone, svima nam treba druženja, pa nećemo zakidati građane – zaključuje Kamber, a prema programima ostalih gradova, vidi se da i oni dijele to mišljenje.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!