Velika reportaža Bjelovarčanina iz Katara: ‘Zbog hrvatskog dresa dajem izjave za azijske i južnoameričke TV kuće’

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Katar je idućih mjesec dana centar svijeta. Naravno, razlog je Svjetsko nogometno prvenstvo, najveća sportska smotra na svijetu. 

Bjelovarčanin Slavko Husnjak koji je ujedno i predsjednik Fan cluba navijača ‘Budi ponosan’ već je nekoliko dana u Kataru, kaže da je prepun pozitivnih dojmova, a jučer je bio i na otvorenju prvenstva te gledao utakmicu Katar-Ekvador. 

Visoki standard

-Tu sam s prijateljima i prepun sam pozitivnih dojmova. Ovo je zaista jedna drugačija zemlja od svih u kojima sam bio. Već iz aviona se vidjelo kako je Doha pa i sam Katar mjesto svjetla. Blješti sve cijelu noć. Nema ulice koja nije potpuno osvijetljena i to ne uličnim lampama već reflektorima. Struja im nije nikakav problem, štoviše građani ju uopće ni ne plaćaju kao ni režije. Visoki standard je ovdje – započinje Husnjak i nastavlja. 

Sok šest kuna, pivo ekstra skupo

-U centru Dohe zgrade paraju nebo, metro je vrhunski, kao da si u nekom filmu iz budućnosti. Potpuno je digitaliziran, vozi bez ljudske ruke, brz je i vozi na sve lokacije. Ljudi su jako gostoljubivi, mnogi znaju engleski i uvijek će ti pomoći pri snalaženju. Što se tiče prehrane, ima zaista svega. Koju god kuhinju poželiš, pronaći ćeš ju. A cijene su u većini slučajeva iznimno prihvatljive, zapravo i više od toga. Evo, sinoć smo platili kebab 25 kuna, sok šest kuna – priča nam Husnjak kojeg smo morali upitati i problema koji se veže uz pivo, ‘najdragocijenije’ piće navijača. 

-A da, alkohol je kao zabranjen. Ali može se pronaći na nekim lokacijama, prije svega u hotelima s 4 ili 5 zvjezdica. I to je onda poprilično skupo. Ali opet, naručite pivo na primjer u zagrebačkom Sheratonu pa vam ni tamo neće biti jeftino. To je tako ovdje i mora se poštivati. Ali kažem, osim toga sve je zaista vrhunski i jako puno toga se može vidjeti – priča nam Husnjak koji je sinoć bio na otvorenju Svjetskog prvenstva. 

TV zvijezda zbog kockica

-Stadion je odličan, atmosfera je bila super. Stadion se nalazi malo van grada, baš u pustinji tako da kada je pao mrak je krenuo neki pustinjski vjetar pa smo čak trenirke morali oblačiti. A po danu je inače 30-ak stupnjeva, no klime rade baš u svakoj prostoriji. Mislim da nema ni jedne prostorije u Dohi koja nema klimu – ističe Husnjak koji dodaje da je hrvatski kockasti dres najprepoznatljviji u Kataru. 

-Ja sam stalno u hrvatskom dresu i to je strašno. Stalno, ali stalno za mnom viču Modrić, Modrić. Svi bi se slikali s nama jer imamo hrvatske dresove. A ne znam ni sam koliko sam u zadnjih par dana dao izjave za azijske i južnoameričke televizije zbog kockastog dresa. Svi pitaju hoćemo li ponoviti srebro, koliko će navijača doći i slično. Hrvatski igrači, ali i navijači su baš zvijezde ovdje. Od sada do srijede ćemo obilaziti Katar turistički, a onda zna se. Na tekmu protiv Maroka i slaviti pobjedu – zaključio je Husnjak.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!