[VIDEO] Ovo morate čuti! Mališani iz Glazbene igraonice obradili pjesmu ‘Igraj moja Hrvatska’

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

VIROVITICA – Navijačka groznica je počela, a na vrijeme su se za navijanje pripremili mališani Glazbene igraonice Glazbene škole Jan Vlašimsky Virovitica. Naime, na njihovoj You Tube stranici nalazi se prerada pjesme „Igraj moja Hrvatska“ od Zaprešić Boysa. 

– S obzirom na to da nam je došlo Svjetsko nogometno prvenstvo, mi smo kao škola htjeli dati svoj doprinos našoj reprezentaciji i izborniku Zlatku Daliću. Željeli smo dati moticaj i motivaciju i svim drugim navijačima diljem Hrvatske. Ono što je u cijeloj priči najbitnije su djeca koja doista pokazuju koliko vole našu zemlju – rekao je ravnatelj škole Damir Mihaljević.

Najveći poticaj upravo su i dala djeca, rekla nam je jedna od voditeljica Glazbene igraonice Ana Filipović.

– Djeca su nas potaknula da snimimo spot za pjesmu „Igraj moja Hrvatska“. Još prošle godine oni su refren pjesme pjevušili pa nam je to bio poticaj, a dodatan je plus Svjetsko prvenstvo – kaže Filipović.

U virovitičkoj Glazbenoj školi vole da sve bude po PS-u pa su zbog autorskih prava i kontaktirali Zaprešić Boyse. 

– Uvijek želimo da sve bude onako kako treba i mislim da je to u redu. S obzirom na to da se radi o njihovoj pjesmi, mi smo ih kontaktirali i dobili zeleno svjetlo. Također smo im se javili kada je spot bio gotov tako da su ga dečki iz Zaprešić Boya vidjeli prije nego je i bio pušten u javnost. Bili su oduševljeni i šalju nam puno pozdrava – dodaje.

Najviše su ipak bila oduševljena djeca kojima je sve bilo jedno nezaboravno iskustvo.

– Djeca su uvijek jako zadovoljna. Njima to nije bilo samo snimanje spota, za njih je to bilo nešto „wow, što se sada tu događa“. Najzanimljiviji im je uvijek dron koji leti između nas pa mu oni mašu. Tako da je njima to sve zanimljivo i jedva su dočekali sve vidjeti. Zajedno smo ovih dana u Glazbenoj igraonici pogledali spot, a djeca su s oduševljenjem tražila na u kojim se trenucima vide – rekla je Filipović.

Otkriva nam Filipović da se prije svega pjesma trebala prilagoditi djeci.

– Molili smo našeg kolegu Vedrana Gorjupa da napravi matricu, a kada je on napravio matricu mi smo uvježbali jedan dio djece jer nisu svi mogli ići u studio. Onda smo pjesmu otpjevali u studiju – poručuje.

Nakon snimanja pjesme u studio, uslijedilo je i samo snimanje spota za što je zaslužan Mirko Poljanac iz Foto AS-a. Treba naglasiti da su dio spota bili i roditelji koji su Glazbenoj školi uvijek velika podrška, kaže druga voditeljica Dijana Sulimanac.

– Roditelji su nam velika podrška i to nam je najvažnije. Jako se svi vesele i zato sve radimo s guštom. Zaista nikada nema problema, sve što mi predložimo, sve odmah može – kaže Sulimanac.

Mališanima iz Glazbene igraonice nije ovo prvi snimljen spot.

– Prvi spot je bio obrada Guns N’ Roses „Sweet Child O’ Mine“ gdje smo čak i svirali i pjevali, a zatim smo snimili spot s Ivanom Dečakom gdje je obrađena njegova pjesma „Tango“ – dodaje.

Snimljena je prošle godine za Božić i pjesma „Nespretni djedica“, posebna pjesma jer je napisana od strane profesora iz Glazbene škole.

– Prošle godine za Božić smo snimili i „Nespretnog djedicu“. Radi se o božićnoj pjesmi koju su napisali naši profesori iz Glazbene škole Jan Vlašimsky Virovitica – kaže. 

Inače, igraonica postoji 15 godina.

– Imamo djecu od četiri do osam godina, program za malu djecu i predškolarce. S njima radimo početni solfeggio te ih tako pripremamo za prvi razred Osnovne glazbene škole i šaljemo dalje po odjelima našim profesorima. Pjevamo pjesmice, puno nastupamo, idemo na razne manifestacije, sudjelujemo na festivalima kao što su „Kukuriček“ u Đurđevcu, „Mali Split“ u Splitu, „Vedrofon“ u Belišću – zaključuje Sulimanac. 

Bravo za veliki trud i rad voditeljica Glazbene igraonice koji vrijedno rade s čak 135 djece. Dobre su vijesti da broj mjesta nije ograničen tako da se djeca uvijek mogu upisati, ali i ispisati iz igraonice. 

U nastavku teksta uživajte u izvedbi Glazbene igraonice Glazbene škole Jan Vlašimsky Virovitica.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!