Stanari si podigli pričuvu, dobili i pomoć Grada pa napravili novu fasadu na zgradi

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Jedna od središnjih bjelovarski ulica, Ulica Ante Starčevića, posljednjih mjeseci proživljava pravu renesansu. Zamijenjeni su kanalizacija, vodovod i plinovod, a obnovljeno je 450 metara ceste s parkirališnim mjestima i pješačkom stazom.

No u novom ruhu je zablistala i jedna tamošnja zgrada na kojoj je obnovljeno pročelje, a dio radove sufinancirao je Grad Bjelovar u sklopu Programa sanacije pročelja i krovova građevina unutar kulturno-povijesne cjeline Bjelovara. Grad je prošle godine objavio Javni poziv za sufinanciranje te je do sada u tu svrhu isplaćeno 920 tisuća kuna subvencije Grada za devet korisnika.

-Gdje god se može, radove izvode bjelovarski izvođači zahvaljujući tome što s našim gospodarstvenicima, posebice onima iz građevinskog sektora, održavamo redovite sastanke. Na devet zgrada koje smo obnovili svi projektanti su iz Bjelovara, a riječ je o firmama Arting, Prostor Eko, B Projekt i M Plan dok su izvođači Česma usluge, Kočiš građevinarstvo, Demaring, Marušić gradnja, DS gradnja, Interijeri Bjelovar d.o.o., Limogradnja Bjelovar i Crotal. Dakle, ne samo da smo sačuvali radna mjesta već smo dali dodatni zamah građevinskom sektoru – pojasnio je dogradonačelnik Bjelovara Igor Brajdić. Dodao je kako je u obnovu Ulice dr. Ante Starčevića Grad uložio milijun kuna te kako su zamijenjene kanalizacijske, vodovodne i plinske cijevi te kako je obnovljena sama cesta.

-U početku smo od građana dobili sasvim opravdanu kritiku koja se odnosila na rušenje drveća. Ono se nigdje u Bjelovaru neće rušiti ako to zaista neće biti potrebno. Ovdje je prolazila kanalizacija i morala su biti srušena, no odmah su posađena i nova stabla. U ovom drugom dijelu stabla su sačuvana, a riječ je o običnom grabu kakvog ćemo imati i na korzu – naglasio je Brajdić. Zadovoljstvo čitavim ovim projektom istaknula je i predstavnica stanara obnovljene zgrade Đurđa Pokos koje je ujedno zahvalila svim suvlasnicima stanova na razumijevanju.

-Imali smo jako dobar dogovor. Prvo smo povećali pričuvu za sto kuna što nam je puno pomoglo. Naime, cijena nove fasade je iznosila 385 tisuća kuna, a Grad Bjelovar nam je radove sufinancirao sa sto tisuća kuna bez čega ne bismo mogli i na čemu smo zahvalni. Zahvalni smo i našem izvođaču radova Kočiš građevinarstvu jer nam niti za jednu kunu nisu podigli cijenu radova u odnosu na naš dogovor iz prošle godine. Sada smo izuzetno zadovoljni. Stanovi su nam bitno topliji nego lani – zaključila je Pokos. Da radovi nisu napravljeni preko noći, nego da se oni planiraju posljednje tri godine naglasio je Mario Brestovečki iz tvrtke Beming koja upravlja ovom zgradom.

-To bih preporučio svakoj zgradi. U ovom slučaju smo iz jednog neuglednog kvarta dobili ugledni. Sinergija Grada i upravitelja zgrada zaživjela je na jednom višem nivou. Već smo odradili nekoliko zajedničkih projekata, a već ih mnogo imamo u pripremi – zaključio je Brestovečki.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!