Lepa Brena je bila ratna huškačica, nije joj mjesto u Bjelovaru!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Srpska folk zvijezda Lepa Brena nastupit će u Bjelovaru 3. prosinca, a povodom njezinog koncerta nezadovoljstvo je izrazila Udruga obitelji poginulih branitelja Bjelovarsko-bilogorske županije te dio bjelovarskih branitelja.

-Izražavamo nezadovoljstvo dolaskom Lepe Brene u naš grad. Možda bi ovo pevanje, kako oni kažu, u Bjelovaru prošlo ispod radara da se ne radi o ratnom huškaču to jest četniku. Ona je četničkim pjesmama podizala moral neprijatelju u Domovinskom ratu i nakon njezinih nastupa stradavali su naši gradovi i ginuli naši sinovi. Imamo stogodišnju glazbenu tradiciju u Bjelovaru, kvalitetne glazbenike i mislimo da ovdje nije mjesto smeću s istoka koje je podržavalo agresora – kazao je Ivan Dukić, predsjednik Udruge obitelji poginulih hrvatskih branitelja Bjelovarsko-bilogorske županije.

 Pjevala je četnicima

-Da stvar bude još gora, uvijek se radi o jednom te istom čovjeku koji gura tu glazbu. Da je volje naših političara i vlastodržaca moglo bi se tu nešto napraviti. Zanima me kako je Marku Perkoviću Thompsonu zabranjen nastupu u Puli, a Lepa Brena koja je bila ratni huškač može pjevati u Bjelovaru i zarađivati novac. Mislim da za takvu situaciju odgovornost nosi i MUP jer oni izdaju dozvole za takva događanja. Tko voli takvu glazbu i tko voli Lepu Brenu neka ju odu gledati i slušati negdje drugdje. Nemamo nikakvih problema s tim, ali njoj jednostavno nije mjesto u Bjelovaru.

-Nisam ni mislio da ćemo nakon 30 godina morati braniti dostojanstvo i žrtve bjelovarskih ratnika. Ako je to poklon vlasti za Svetog Nikolu, možemo im samo reći, hvala niste trebali – kazao je Dukić.

Stjepan Budinski, ratni zapovjednik obrane Bjelovara također je ogorčen dolaskom Lepe Brene.

-Naš grad je doživio 150 poginulih u ratu i svi mi koji smo bili u ratu smo šokirani da netko takav sada dolazi u naš grad. Ta osoba je svojim pjesmama i radom poticala JNA i četnike i sada dolazi ovdje, to je strašno. Mislim, mi ne mrzimo Lepu Brenu, neka žena pjeva i radi, ali dolazit ovdje je ispod svakog dostojanstva. Znamo da ne možemo mi ništa promijeniti, ali morali smo reći svoje mišljenje – kazao je ratni zapovjednik Bjelovara Stjepan Budinski.

Dubravka Vukoja, predsjednica Udruge žene u Domovinskom rekla je sljedeće.

– Ratne rane još uvijek nisu zacijelile. Mi kao sudionici Domovinskog rata to najbolje znamo. Stalno smo u kontaktu s majkama poginulih branitelja, s ratnim invalidima i zapravo sama pomisao da netko tko je bio povezan sa zločincima dođe nastupati u naš grad je nedopustivo. Recimo, u Istri je zabranjen nastup Thompsonu, a Lepa Brena ovdje slobodno dolazi. Razumijem da možda mlade generacije vole tu glazbu i Lepu Brenu, ali možda da onda odu nju gledati negdje drugdje – kazala je Dubravka Vukoja.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!