Vrti li vam se korzo? Hrebak priprema iznenađenje

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Bjelovarčani su se posljednjih dana podijelili u dvoje skupine – one kojima se na korzu vrti i one kojima se korzo ne vrti, a je li korzo zaista opasan za zdravlje građana odgovara bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak koji kaže kako je svaki drugi dan na gradilištu te priznaje kako mu je nekolicina građana pristupila i rekla da osjeća određenu nelagodu kada prolaze korzom.

-Priznajem da postoji određeni problem nelagode, no pričekajmo da radovi završe pa ćemo vidjeti postoji li nelagoda i dalje. Razumijem velik interes javnosti, no nemojmo trčati pred rudo. Naravno, radimo na ovom problemu i mislim da imamo rješenje. Ovo što sada vidimo nije još ni 50 posto onoga što pripremamo kao iznenađenje i kako će u konačnici izgledati korzo. Vjerujem da će na kraju svi biti oduševljeni, a sada nam treba samo malo strpljenja – kaže Hrebak otkrivajući kako bi velik dio druge faze obnove korza trebao biti završen do 20. prosinca.

Zanimljivo je da bi upravo nove pločice mogle otkriti jeste li pod stresom. Barem ako je vjerovati jednom japanskom psihologu koji kroz svoj rad pokušava bolje shvatiti vizualnu percepciju. Ovaj stručnjak ponekad optičke iluzije smišlja i sam, a uz pomoć nekih od njih možete i sami testirati jeste li pod stresom. Test bi išao otprilike ovako: u krugove trebamo gledati najmanje 20 sekundi i vidjeti čini li nam se da se okreću. Nakon toga pogled usmjerimo na nešto bijelo i nepomično, recimo zid. Ako su krugovi ostali nepomični, nismo pod pretjeranim stresom. Ako se krugovi lagano vrte, vjerojatno osjećamo manji stres, no ako krugovi jure u krug pravo je vrijeme za jedan dobar odmor. Ako ovaj test preslikamo na Bjelovar, možda nam upravo korzo može dati odgovor jesmo li pod stresom.

 

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!