Ekipa s klupice jača je od gradonačelnika, policije i pravosuđa

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Dobro poznata ekipa iz središnjeg gradskog parka koju Bjelovarčani zovu beskućnicima, iako to zapravo nisu, predstavlja sve veći problem, na što ovih dana ukazuje i bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak. Na našem portalu već smo pisali o istupima spomenute grupice, od spavanja na travnjaku ili klupama, opijanja i sličnog, na što su se nadovezali naši čitatelji koji su posvjedočili da su istu ekipu vidjeli kako u parku obavlja nuždu, upada na program Bjelovarskog kulturnog ljeta i prekida ga galamom, viče za prolaznicima, pa čak i fizički nasrće na njih. A upravo jedan takav napad bio je kap koja je prelila čašu strpljenja bjelovarskog gradonačelnika.

-Jedan naš sugrađanin me nedavno nazvao nakon što je vidio da spomenuta ekipa fizički nasrće na skupinu mladih djevojaka. Odmah sam ga spojio s policijom koja je žurno reagirala, privela napasnike i privela ih prekršajnom sucu. No, sud ih je pustio na slobodu – priča nam Hrebak.

Dodaje kako je svjestan da su suci često ograničeni u svom postupanju zbog zakona i propisa, no ne krije da je razočaran ishodom spomenutog slučaja. Svjestan je, kaže, da u središtu grada ima ozbiljan problem.

-Bojim se da je samo pitanje vremena kad će se dogoditi nešto ozbiljnije, jer su ti pojedinci sve glasniji i agresivniji, imaju očigledan problem s alkoholom, a tko će onda za to biti odgovoran? I Grad i policija su već u više navrata reagirali i postupali zbog sličnih problema i smatram da je sudstvo to koje bi pojedincima koji narušavaju javni red i mir trebalo izricati strože kazne nego što je to do sada bio slučaj – smatra Hrebak.

Podsjeća kako se zbog neugodnih scena i događaja u središnjem parku već okupljala svojevrsna koordinacija stručnjaka iz Grada, policije, sudstva i Centra za socijalnu skrb, no rješenje za spomenuti problem nije pronađeno.

-Mislim da je najveći problem u tom što si ti ljudi, koji stalno ponavljaju probleme, sami ne žele pomoći. A kad stalno odbijaju pomoć, problem ne mogu riješiti ni Centar za socijalnu skrb koji je za tim pokazao volju, ni Grad, ni policija. Eventualno sudovi izricanjem strožih kazni – kaže Hrebak.

Foto: Ilustracija


PODIJELI S PRIJATELJIMA!