[FOTO] Ispred OB Bjelovar svečano otkriven kip Majke Terezije

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Uz riječi ispunjene nadom, danas je ispred nove zgrade bjelovarske Opće bolnice svečano otkriven kip svete Majke Terezije iz Kalkute. Prije samog blagoslova kipa, čemu su svjedočili brojni vjernici i pripadnici albanske nacionalne manjine na čiju je inicijativu sam kip i postavljen, u crkvi sv. Antuna padovanskog svetu misu služio je bjelovarsko-križevački biskup msgr. Vjekoslav Huzjak. Svečanosti su nazočili i veleposlanici Kosova, Sjeverne Makedonije i Albanije te saborska zastupnica saborska zastupnica albanske, bošnjačke, crnogorske, makedonske i slovenske nacionalne manjine Ermina Lekaj-Prljaskaj, a gradonačelnik Bjelovara Dario Hrebak prilikom otvorenja je istaknuo kako je ovaj kip ima veliku umjetničku vrijednost, no kako je od toga još važnija poruka koju on donosi.

-Ovaj kip predstavlja svjetlo i nadu svima onima koji će doći u ovu bolnicu baš kao što je sama Majka Terezija tijekom svog života donosila nadu. Ona je trajna inspiracija svima nama tijekom kratkog puta na ovom svijetu. Svaki bolesni koji će doći u bjelovarsku bolnicu u ovom će kipu će naći trajnu uspomenu na nadu i utjehu, a svima ostalima će biti trajni spomen na život Marije Terezije pun skromnosti, poniznosti, mira i tolerancije – istaknuo je Hrebak prilikom svog obraćanja okupljenima. Zahvalnost albanskoj zajednici koja je i omogućila postavljanje ovog kipa iskazala je ravnateljica OB Bjelovar Sanela Grbaš Bratković.

-On će biti utjeha našim pacijentima i njihovim obiteljima u najtežim trenucima. Ovaj kip će im pomoći u trenucima kada im je teško, kada im se srca stisnu kako ne bi izgubili nadu u ozdravljenje – kazala je ravnateljica Grbaš Bratković.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!