Računi za plin kasne, a računi za struju duplaju se pa se storniraju

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Sve više korisnika Gradske plinare Zagreb – opskrbe javlja nam da iako je studeni već pri kraju, račune za plin za listopad još uvijek nisu dobili. Naime, uobičajeno je da računi za prethodni mjesec stižu najkasnije do sredine sljedećeg mjeseca, a ovo dvotjedno kašnjenje nikako ne tumače dobrim znakom. Moglo bi se dogoditi da ih u prosincu, mjesecu u kojemu se tradicionalno najviše troši, zaskoče dva računa za plin, a kod dijela potrošača javlja se i ona uobičajena skepsa – sigurno nešto muljaju pa gledaju kako da povećaju cijene.

Međutim, oni „sretnici” koji su račune dobili na vrijeme kažu da nema razloga za paranoju, barem što se poskupljenja tiče. Cijena plina doista je ona propisana mjerama Vlade RH koje su na snagu stupile početkom listopada.

„Imam jednosobni stan u novogradnji pa ionako imam male račune za plin, ali usporedba radi, račun za rujan iznosio je 53 kune, a za listopad 88 kuna. S obzirom da je sezona grijanja počela, povećanje je manje nego što sam mislio. Račun sam dobio u petak, 25. studenog, to je desetak dana kasnije nego obično”, govori naš sugovornik.

Poslali smo upit GPZ – opskrbi tražeći razlog zašto kasne računi za plin za listopad i objavit ćemo ga čim nam odgovore.

I dok građanima kasne računi za plin, poduzetnicima, doznajemo iz više izvora, računi za struju za studeni se – duplaju!

„Umjesto jednog računa za listopad dobila sam dva. Iznosi su identični, brojevi računa su drukčiji. Zvala sam službu za korisnike i kad sam ih napokon uspjela dobiti, rekli su mi da će mi stornirati oba računa i poslati treći”, govori naša sugovornika.

Jednom daruvarskom poduzetniku račun za struju također je kasnio, a onda su stigla tri odjednom. Jedan račun za listopad, storno tog računa za listopad i novi račun za listopad. Cifra koja se treba uplatiti na sva tri dokumenta je jednaka.

Sreća u nesreći je što su i računi za struju za listopad, u odnosu na one od rujna, bitno niži, što znači da mjere Vlade RH djeluju. No, očito je da se službe naplate nisu stigle pripremiti za nove cijene i da se to vidi i na kašnjenju, odnosno duplanju računa za listopad.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!