Bjelovarski profesor optužen za pedofiliju vraćen iza rešetaka

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Umirovljeni profesor klarineta bjelovarske Glazbene škole Z.S. (61) optužen za kaznena djela vezana uz spolno zlostavljanje i iskorištavanje djece vraćen je iza rešetaka. Naime, Visoki kazneni sud usvojio je žalbu bjelovarskog Županijskog državnog odvjetništva na presudu Županijskog suda u Bjelovaru kojom je Z.S. početkom listopada, nakon podizanja optužnice, pušten na slobodu.

-Visoki kazneni sud RH prihvatio je žalbu državnog odvjetnika i produljio istražni zatvor protiv Z.S., koji se od 28. studenoga 2022. ponovo nalazi u istražnom zatvoru Zatvora u Bjelovaru – potvrdila nam je glasnogovornica Županijskoga suda u Bjelovaru Dajana Barberić Valentić.

Podsjetimo Z.S. je zbog istrage pritvoren početkom srpnja ove godine, a nakon podizanja optužnice pušten je na slobodu jer je sud zaključio kako više ne postoji opasnost od ponavljanja kaznenih djela koja mu se stavljaju na teret, s obzirom da je u kolovozu službeno stupio u mirovinu. Time je, zaključili su na sudu, smanjena mogućnost od ponavljanja spomenutih kaznenih djela za čije provođenje je navodno koristio upravo svoj položaj profesora. Umjesto mjere zatvora optuženiku je naređeno da se redovito javlja policiji, a zabranjen mu je i pristup internetu, s obzirom da se tereti i za kaznena djela povezana s dječjom pornografijom.

No, Visoki kazneni sud ovih je dana „srušio“ presudu bjelovarskog suda te je odredio da se Z.S. vrati u zatvor, kako je još prije nekoliko mjeseci predlagalo Županijsko državno odvjetništvo, i to zbog bojazni da će optuženik ponoviti kaznena djela.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!