Sutra je važan dan za Veteranski centar u Daruvaru

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Tehnički pregled parkirališta Veteranskog centra u Daruvaru zakazan je za sutra, četvrtak, 1. prosinca, doznajemo iz Ministarstva hrvatskih branitelja, investitora u jedan od najvećih gradskih projekata vrijedan 90 milijuna kuna.

„Ministarstvo hrvatskih branitelja je temeljem ishođene građevinske dozvole za građenje građevine javne i društvene namjene u obvezi osigurati nedostajući broj parkirnih mjesta na nekretnini Veteranskog centra Daruvar i priključenje na javnu mrežu odvodnje. Potreban broj parkirališnih mjesta mora se osigurati u skladu s namjenom građevine, a iznimno se za javne građevine do 50 posto potrebnih parkirališnih mjesta može osigurati na javnom parkiralištu u uličnom pojasu na temelju suglasnosti grada Daruvara. Ministarstvo je sklopio Ugovor o uređenju parkirališta, pješačkih površina i infrastrukture za potrebe Veteranskog centra Daruvar te je izvođač radova izveo sve ugovorom utvrđene radove i za isti je određen tehnički pregled 1. prosinca 2022”, odgovorili su na naš upit iz Ministarstva hrvatskih branitelja.

Uređen parking jedan je, iako ne i jedini uvjet za početak rada Veteranskog centra. Iz ministarstva pojašnjavaju i da je Grad Daruvar kao partner u projektu uspostave Veteranskog centra u obvezi osigurati stabilnu vodovodnu mrežu. Taj će se pak preduvjet osigurati izgradnjom cjevovoda koji spaja vodospremu Daruvar i magistralni cjevovod Končanica – Donji Daruvar.

„Završetak radova na cjevovodu je do 16. prosinca 2022., čime bi se osigurao preduvjet priključenja Veteranskog centra na sustav javne vodoopskrbe. Prema ostvarenim preduvjetima, izvođač radova u mogućnosti je izvršiti sva potrebna ispitivanja te se podnošenje zahtjeva za izdavanje uporabne dozvole očekuje u prosincu 2022., nakon čega slijedi opremanje centra i zapošljavanje djelatnika kako bi potom mogli početi s radom”, poručuju iz ministarstva.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!