Ubojicama Denisa Tota, bivšeg igrača RK Bjelovara, višegodišnje zatvorske kazne

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Osnovni kazneni sud u Skoplju proglasio je trojicu optuženika krivima za ubojstvo hrvatskog rukometaša Denisa Tota, koje se dogodilo 7. travnja ove godine ispred noćnog kluba u Gradskom parku u Skoplju, izvještavaju makedonski mediji.

“Upravo je objavljeno. Prvooptuženi Anđelo Gjorgievski osuđen je na 18 godina zatvora, jednako kao i drugooptužena Klementina Lefkovska. Trećeoptuženi Andrej Kostovski osuđen je na 16 godina zatvora. Presude su nepravomoćne”, potvrdila je za Večernji list veleposlanica Hrvatske u Sjevernoj Makedoniji Nives Tiganj.

O presudi je izvijestio i makedonski medij 360 stepeni.

“Anđelo i Clementina, rekao je sudac, imali su veći doprinos počinjenju zločina. Za Anđela je naveo da je prvi udario Totha, a Klementinu, koja ga je najviše udarala, sudac je opisao kao ‘izuzetno upornu’. Osim zatvorske kazne, sud je odredio i odštetu za obitelj ubijenog rukometaša, po devet milijuna denara za majku i oca te osam milijuna denara za brata Denisa Tota. Suđenje je trajalo manje od tri mjeseca”, istakli su iz 360 stepeni o suđenju koje je počelo 5. rujna.

Podsjetimo, svađa troje optuženih s rukometašem započela je u taksiju, a zatim se nastavila i izvan njega. Sukob je prerastao u fizički obračun,  u kojem je Tot zadobio nekoliko udaraca, najprije šakama, od kojih je pao na asfalt. Dok je ležao, prema navodima Tužiteljstva, zadobio je više udaraca nogom i rukom po glavi i tijelu.

Zbog teških ozljeda Tot je pao u komatozno stanje, dijagnosticirano mu je nagnječenje mozga, prestala je aktivnost moždanih neurona, a sve to je idućeg dana (8. travnja) rezultiralo njegovom smrću.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!