Bjelovarčani zainteresirani za adventska putovanja, a evo i koja je najpopularnija destinacija

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Pred nama je drugi adventski vikend. I dok većina gradova i općina planira zapaliti drugu svijeću na velikim adventskim vijencima izloženima pred crkvama i na trgovima, neka, za migraciju raspoložena, ekipa već ovaj vikend planira iskoristiti za posjet nekom adventu izvan granica Lijepe Naše. Bjelovarska turistička djelatnica, Iva Gavran popričala je s nama o zainteresiranosti Bjelovarčana za putovanja na advente van zemlje.

– Mogu potvrditi da su Bjelovarčani i stanovnici bliže okolice grada vrlo zainteresirani za adventska putovanja i putovanja tijekom blagdana. Svakako bih kao jednu od najpopularnijih destinacija izdvojila Budimpeštu, a ove godine i Beč. Oni ove godine slave 300 godina održavanja adventa i pripremaju pravi spektakl, obećaju jedan od najboljih advenata do sad – kaže Gavran i pojašnjava što se najviše traži.

– To su sjaj i blještavilo, mjesta gdje se može dobro pojesti i popiti, pa je najbolji i najbliži izbor Budimpešta, ali nije jedina popularna ove godine. Tu je i Pečuh, a autobus za tu destinaciju kreće iz Bjelovara 04. prosinca i zainteresirani se još mogu javiti – pojašnjava naša sugovornica i dodaje kako se kreću i cijene.

Ako ste zainteresirani za jednodnevno putovanje iz Bjelovara u Pečuh platit ćete ga 150 kuna, put u Ljubljanu koštat će 190, Budimpeštu 250, a u Beč možete za 370 kuna. Rastuća inflacija utjecala je i na cijene putovanja.

– Najviše se promijenila cijena radi goriva, na to ne možemo utjecati, ali uvijek se pokušavamo prilagoditi vjernim klijentima i našim sugrađanima.

No, osim adventa van zemlje, sigurna je Gavran kako će velik broj turista htjeti posjetiti i Hrvatsku, zagrebački advent posljednjih se godina širi i privlači strane turiste baš kao što strani adventi privlače hrvatske turiste. A pitamo ju i ima li koji upit za posjet Bjelovaru?

– Imamo upit od jedne škole koja se nalazi u našoj županiji i koja je spremna doći zbog klizališta i kina. Logično, to su manja mjesta koja eventualno mogu doći jer nemaju takve stvari u svojim sredinama, a Bjelovar i gradski advent svašta nudi. – kaže turistička djelatnica Gavran i napominje kako je bjelovarska ponuda za vrijeme adventa dobra, ali uvijek treba raditi na tome da bude još i bolja.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!