Bjelovar domaćin proglašenja najboljih hrvatskih sportaša u motociklističkom sportu!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Moto klub Bjelovar ove je godine izabran za domaćina proglašenja najboljih hrvatskih sportaša u motociklističkom sportu što nije bilo iznenađenje nakon njihovih sjajnih postignuća. Najbolji vozači će biti proglašeni u disciplinama motocross, crosscountry, trial, extreme enduro i super enduro.

– Svake godine Hrvatski motociklistički savez nastoji da se proglašenje održava diljem Hrvatske kako bi se promovirao motociklistički sport. Ekipa iz Moto kluba Bjelovar na čelu s predsjednikom poslala je svoju kandidaturu i izrazila želju da organizira proglašenje, a mi smo normalno to sa zadovoljstvom prihvatili. Možemo reći da je danas cijela Hrvatska, u smislu motociklizma, u Bjelovaru. Tu su i tako zvani “zemljani”, predstavnici motociklizma na zemlji, a radi se o dečkima i djevojkama koji se uglavnom voze off road. Imamo preko 200 izdanih licenci za zemljane sportove, a mislim da je otprilike isti broj, ako ne i veći, izdanih licenci za cestovne discipline. Normalno da svi ti ljudi u svom radu djeluju i u odgoju mladih vozača – rekao je zamjenik predsjednika Hrvatskog motociklističkog saveza Srećko Margetić.

Na prilici da budu domaćini, zahvalio se predsjednik Moto kluba Bjelovar Alen Krce.

– Uz našu jako dugu tradiciju, koja je duga čak 92 godine, moram naglasiti da smo cijelo to vrijeme mi članovi Motociklističkog saveza. U nastajanju, 1930. godine, bili smo četvrti i tradiciju držimo. Jako puno su naši natjecatelji doprinijeli činjenici da smo mi danas domaćini jer njihovi rezultati ostvareni u protekloj sezoni su sjajni. Moramo se pohvaliti i da smo unazad par godina oformili jako dobru ekipu za zemljane sportove crosscountry, extreme enduro. Imamo čak oko 15 natjecatelja, što iz grada Bjelovara što iz ostalih gradova koji voze za Moto klub Bjelovar – navodi Krce.

Jedan od motociklista-natjecatelja je i Patrik Vajdić iz Moto kluba Azalea.

– Natjecao sam se u disciplinama extreme enduro i crosscountry. Ovo mi je prva godina natjecanja i jako sam zadovoljan rezultatima. Organizacije su bile odlične i sve mi se svidjelo. U drugoj godini natjecanja nadam se još boljim rezultatima. Zahvaljujem se svojim sponzorima – kaže Vajdić.

Ponosan što je grad Bjelovar domaćin tako prestižne sportske svečanosti je i dogradonačelnik Igor Brajdić.

– Danas se svatko tko vrijedi u motociklističkom sportu, nalazi u gradu Bjelovaru. Na tome sam prije svega zahvalan i čestitam Moto klubu Bjelovar. Klub je to koji postoji gotovo sto godina i na koji smo u gradu ponosni. Prije svega to je klub koji je osnovao Moto alku i Moto budnicu, događaje za koji su čuli ili u njima sudjelovali, svi u Hrvatskoj. Drago mi je da nitko iz Moto kluba Bjelovar nije imao ni jednu prometnu nezgodu što pohvaljujem jer motoristi prije svega moraju misliti na sigurnost u prometu – rekao je Brajdić.

Dobitnicima svih naraštaja, njih 75, iz cijele Hrvatske, nagrade su uručili predstavnici Hrvatskog motociklističkog saveza. 

Srećko Margetić
Patrik Vajdić
Alen Krce


PODIJELI S PRIJATELJIMA!