ČAZMA – Niko Pulić najveća zvijezda Delta Winter Rally Showa

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U subotu i nedjelju u Čazmi održava se 3. Delta Winter Rally Show kojeg su najavili Vladimir Golub, predsjednik AK Delta, gradonačelnik Čazme Dinko Pirak i direktor natjecanja Mato Šebalj. 

Inače, ova utrka je međunarodnog karaktera, a između ostalih vrhunskih vozača, natjecat će se i legendarni automobilist Niko Pulić, višestruki hrvatski i trostruki europski prvak u brdskim trkama. 

-Nama u klubu je ovo zadnje natjecanje ove godine. Završavamo naš sportski rad za ovu sezonu i drago mi je što to činimo baš u Čazmi jer rally show ovako na makadanu po zimi je nešto što vozači baš vole, a i atraktivan je za gledanje. To sve potvrđuje i činjenica da na startnoj listi imamo atraktivna imena koja se sastoje od legendarnih vozača pa sve do mladih i iznimno talentiranih – kazao je Vladimir Golub, predsjednik AK Delta. 

Gradonačelnik Čazme Dinko Pirak naglasio je da sa zadovoljstvom podupire čazmanski rally. 

-Kada smo dogovarali prije tri godine prvi put ovu priču, prihvatili smo odmah taj prijedlog da Čazma bude domaćin ove utrke, a želja nam je bila da se utrka održava u zimskom vremenu, znači da imamo snijeg, da bude u blagdanskom periodu. Trenutno nema snijega, ali možda za vikend ipak neka pahulja padne pa da to bude pravi winter rally. Ovaj rally se poklapa s adventom u Čazmi koji je nadaleko prepoznat, posebno zbog Božićne priče obitelji Salaj i odlično će se uklopiti u sve sadržaje. Vjerujem da će biti puno domaće publike i da će uživati u lijepoj manifestaciji – kazao je, između ostalog, gradonačelnik Čazme Dinko Pirak. 

Direktor natjecanja Mato Šebalj pojasnio je detalje utrke. 

-Program je nešto dopunjen u usporedbi s prošlim natjecanjem. U program je uvrštena i općina Ivanska zbog čega se zahvaljujem načelniku Mavrinu. Dakle jedan dio natjecanja će biti i u Ivanskoj. Ured natjecanja se nalazi u Školsko-sportskoj dvorani u Grabovnici, servisni park na zračnoj poljoprivrednoj luci u Grabovnici. U subotu od 11 do 13 sati voze se probni brzinski ispiti od Svetog Vida do Vučana. U 15 sati svečano otvorenje natjecanja u samom centru grada uz sav protokol, a u 16 sati starta prva posada na stazi – kazao je Šebalj i dodaje. 

-U Ivanskoj smo pripremili jednu zamku na kružnom toku, vozači će morati napraviti puni drift oko kružnog toka tako da će tamo gledatelji moći vidjeti nešto zaista zanimljivo. U nedjelju imamo sličan program i vjerujemo da će se sve završiti do 15 sati. Lista prijavljenih vozača je zaista atraktivna, imamo tu i mađarske vozače, legendu Niku Pulića i bit će to jedan vrhunski sportski događaj – poručio je Šebalj. 

Treba istaknuti da se utrka održava pod pokroviteljstvom Bjelovarsko-bilogorske županije i Grada Čazme. 

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!