[FOTO]Tijardovićeva u novom ruhu, evo kada se u promet pušta cesta u Gudovcu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Asfaltiranjem i uređenjem kolnika i pješačke staze u Ulici Ive Tijardovića privodi se kraju 257 milijuna kuna vrijedan projekt aglomeracije koji se provodi na bjelovarskom području od sredine 2020. godine.

Tijardovićeva je jedna od gradskih ulica u kojoj su, nakon polaganja kanalizacijskih cijevi u sklopu aglomeracije, izvedeni dodatni radovi proširenja kolničkog traka i izgradnje pješačke staze pa je umjesto pola milijuna kuna uloženo 2,7 milijuna kuna, pojasnio je gradonačelnik Dario Hrebak.

“Godišnji budžet Grada Bjelovara za asfaltiranje ulica iznosi oko 15 milijuna kuna, a ovdje smo investirali šestinu toga iznosa, iako je riječ o ulici koja nije u centru grada. Riječ je o određenom nadstandardu”, kazao je gradonačelnik Hrebak na tiskovnoj konferenciji u srijedu.

Kompletan završetak radova u Tijardovićevoj očekuje se na proljeće iduće godine, kada će se asfaltirati i dionica od mosta do Staroplavničkog prilaza.

Tada je planiran i završetak radova na jedinoj preostaloj dionici u sklopu projekta aglomeracije, ujedno i financijski najzahtjevnijoj. Riječ je o 2,2 kilometra dugoj prometnici u prigradskom naselju Gudovac u kojemu lokalna prometnica, zahvaljujući dodatnih 19 milijuna kuna ulaganja Hrvatskih cesta, postaje državna cesta. Rok za dovršetak radova u Gudovcu ističe početkom travnja iduće godine, no izgradnja podzemne infrastrukture na bjelovarskom području nakon toga neće stati, s obzirom da tvrtka Vodne usluge priprema projektnu dokumentaciju za radove vrijedne 200-tinjak milijuna kuna u sklopu projekta Aglomeracija 2 koji obuhvaća većinu preostalih rubnih gradskih naselja u kojima još nema kanalizacije.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!