Magistralni vodovod ide u rekonstrukciju, najviše će se obradovati stanovnici ove ulice

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Rekonstrukcija vodovoda u Hebrangovoj ulici koja u posljednje vrijeme bilježi sve više češća puknuća cijevi mogla bi uslijediti iduće godine. Naime, Vodne usluge prijavile su u Nacionalni plan oporavka i obnove projekt rekonstrukcije kompletnog magistralnog vodovoda od Delova do Bjelovara u duljini od 22 kilometra i u vrijednosti od 98 milijuna kuna, a prve, neslužbene informacije su pozitivne. Odluka o prihvaćanju mogla bi biti donesena već do kraja ove godine, pa bi radovi mogli započeti već nakon dovršetka javnog natječaja za odabir najpovoljnijeg izvođača radova i nadzornika, čulo se na današnjoj tiskovnoj konferenciji povodom uređenja Tijardovićeve ulice.

Podsjetimo, magistralni vodovod Banov Stol – Bjelovar star je više od 50 godina i zbog toga su relativno česta puknuća cijeva i posljednična oštećenja.

Posljednje veliko puknuće dogodilo se prije nešto više od mjesec dana, a gradonačelnik Dario Hrebak prozvao je tada Ministarstvo gospodarstva za sporost u birokraciji. Prozivka je, čini se, urodila plodom.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!