[FOTO] Zbog Adventa prometni kolaps u centru Bjelovara. Dio građana negoduje, evo što kaže dogradonačelnik Brajdić

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Zbog postavljanja klizališta i drugih zabavnih sadržaja u sklopu bjelovarskog Adventa, u centru grada (posebno ujutro i poslijepodne) vlada prometni kolaps.

Naime, zbog postavljanja klizališta za promet je zatvoren dio Trga Eugena Kvaternika (od Gradske uprave do Pošte) te dio ulice Vladimira Nazora. Također, zbog postavljenog lunaparka zatvoren je za promet dio Trga Eugena Kvaternika kod RBA-banke.

Helikopterom preko centra

S obzirom da Bjelovar ima popriličan problem s manjkom parkirnih mjesta, posebno u centru grada, i da se manji prometni kolapsi znaju događati i kada nisu blokirane glavne prometnice u centru grada, dio građana nam je iskazao negodovanje zbog nastale situacije.

-Ne vozim se po centru grada jer mi se da, već zato što moram. Tu mi je trenutno posao. I gdje da ja sada parkiram u centru i vučem svu svoju građevinsku opremu za posao koji radim, a koji nije lagan. Ne kužim šta im je problem staviti to klizalište u park ili na Partizanovo. Ovako blokiraju centar grada na mjesec dana pa se ti snađi – kazao nam je Bjelovarčanin Milan Divić kojeg smo jučer zatekli kako parkira auto nakon što je, kako kaže, više od pola sata kružio autom oko centra.

-Ionako imamo problem s gužvom i parkingom u centru grada i onda sada još naprave blokadu glavnih prometnica. Ni meni se ne vozi po centru, ali moram proći ovuda, idem do bolnice skoro svaki dan, kupim dijete u II. osnovnoj nakon škole. Mislim, lijepo je da se mladi kližu za vrijeme Adventa, ali ne mogu zbog toga otežati život ostalim građanima. Uskoro će zatvoriti i Ulicu Petra Zrinskog zbog prodaje borova pa ćemo preko centra moći proći samo helikopterom – kazala nam je Bjelovarčanka Ines.

Nagodinu nova lokacija

Zbog svega navedenog upitali smo zamjenika gradonačelnika Igora Brajdića kako on gleda na negodovanje dijela građana.

-U vrijeme blagdana uvijek su povećane gužve u samom gradu, a svjestan sam da je i klizalište malo tome pridonijelo. Kako su u tijeku radovi na korzu nismo još ove godine željeli Advent raditi na korzu već se ugostitelji i prigodna prodaja božićnih ukrasa i delicija nalaze u parku. Razmišljali smo o lokaciji klizališta kod caffe bara Relax gdje je bilo prije dvije godine, ali tada su isto bila negodovanja pojedinaca da smo pogodavali ugostitelju lokacijom. Zato smo se odlučili i ove godine zatvoriti centar grada i napraviti veliko klizalište – kazao je Brajdić i nastavio.

-Jako puno Bjelovarčana to pozdravlja, a naravno ima i onih koji negoduju. Prošle godine klizalo je ukupno 9100 ljudi i to 1353 djece do 7 godina te 7747 starijih a bilo je 184 grupnih posjeta. Čak 300 djece vrtićke dobi besplatno je prošlo školu klizanja i tu kulturu nastavljamo i ove godine. Za iduću godinu ozbiljno ćemo razmisliti i o lokaciji starog partizanovog igrališta za klizalište, međutim moramo vidjeti kako tada to povezati sa Adventom, koncertima u parku i ugostiteljskom ponudom – zaključio je dogradonačelnik Brajdić.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!