Za nove vrtiće u BBŽ ‘sjeda’ 35 milijuna kuna, evo gdje bi se trebali graditi

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Deset vrtića na području Bjelovarsko-bilogorske županije steklo je pravo na novac iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti i to je svakako dobra vijest, no loša vijest je u tomu da odobrena sredstva zbog poskupljenja građevinskog materijala i radne snage neće biti dovoljna za realizaciju tih hvale vrijednih projekata.

Za izgradnju i opremanje područnog vrtića u Predavcu iz NPOO-a je odobreno 5,47 mil kn, a partner u tomu projektu je Općina Zrinski Topolovac. Za izgradnju vrtića Radost u Bereku odobreno je 4,32 mil kn, a svojevrsni šampion matični je dječji vrtić u Velikom Grđevcu s čak 8,64 mil kn.

Bjelovar je prijavio dva vrtića. Za izgradnju i opremanje vrtića u Ulici Viktora Bubnja 14 odobreno je 4,896 mil kn, a za novi vrtić u Ždralovima 3,672 mil kn. Partneri Gradu Bjelovaru su općine Veliko Trojstvo i Velika Pisanica.

Za dogradnju Dječjeg vrtića Ivančica u Ivanskoj odobreno je 1,224 mil kn, a za dogradnju siračkog vrtića 2,448 mil kn, pri čemu su partneri Općina Sirač i Osnovna škola Sirač. U programu je i rekonstrukcija i opremanje zgrade druge namjene za potrebe Dječjeg vrtića Pčelica u Čazmi s 2,592 mil kn te dogradnja Dječjeg vrtića Tratinčica Grubišno Polje u vrijednosti od 1,224 mil kn.

Prema neslužbenim informacijama, dobiveni iznosi „pokrit će” 50 do 80 posto ukupnih troškova, a realizacija projekata ovisit će o pronalasku izvora financiranja preostalog troška, pogotovo kada su u pitanju općine.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!