[FOTO] B:IT.con privukao 350 sudionika

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Bjelovarska IT&Tech konferencija, B:IT.con, nakon dvogodišnje pauze zbog koronavirusa ponovno se održava ove subote u Domu kulture i privukla je 350 sudionika, trećinu više nego 2019. godine.

Cilj konferencije „B:IT.con 2022” koju organizira Veleučilište u Bjelovaru uz pokroviteljstvo Grada Bjelovara okupljanje je IT i tehnološke zajednice, razmjena znanja i iskustava te poticanje suradnje na različitim područjima djelovanja unutar IT i tehnološkog sektora.

Na konferenciji će osam predavača prezentirati ukupno osam tema u jednom slijedu, a predavači dolaze iz eminentnih poduzeća i ustanova kao što su Zvjezdarnica Višnjan, IBM, Infobip, X-Logic, Serengeti, Revuto i ostali.

Prvo predavanje održao je jedan od vodećih hrvatskih astronoma i pokretač zvjezdarnice Višnjan, Korado Korlević koji je govorio o brojnim tehmnološkim inovacijama koje će se dogoditi tijekom idućih 50 godina, kao i izazovima koje će taj napredak predstavljati za društvo.

Tijekom dana održat će se i predavanja o utjecaju Interneta stvari u stvarnom životu, profitabilnim kripto projektima, automatizaciji u cloud tehnologiji i ostalim aktualnostima iz informatičkog i tehnološkog sektora.
Konferenciju je otvorio gradonačelnik Dario Hrebak istaknuvši da IT sektor u Bjelovaru ima posebne povlastice.

„Podržavamo razvoj IT sektora u gradu i znamo da grad bez obrazovanja i ulaganja u moderne tehnologije nema budućnosti”, naglasio je gradonačelnik Hrebak.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!