Župan Marušić i ministrica Vučković podupiru plan osnivanja Lovačkog kampa za mlade u Podgariću

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Župan Marko Marušić i ministrica poljoprivrede Marija Vučković sudjelovali su u Podgariću na proslavi Dana Hrvatskog lovačkog saveza i 97.-me obljetnice njegovog neprekinutog rada – naveli su iz Bjelovarsko-bilogorske županije.

Tom prigodom predsjednik Hrvatskog lovačkog saveza Ivica Budor najavio je da u 2023. godini po prvi put planiraju organizirati edukacije za mlađe naraštaje i školu u prirodi uz osnivanje lovačkog kampa za mlade upravo u Podgariću, u Vili Garić.

– Hrvatski lovački savez ima preko 67 tisuća članova. Brine nas što je više od 60 posto članstva starije od 65 godina. Smatramo da ćemo organizacijom kampa i edukacija privući više mladih. Planiramo se javiti na natječaj Ministarstva turizma putem kojeg bismo Vilu Garić obnovili i povećali broj smještajnih kapaciteta -kazao je Budor.

Župan Marko Marušić istaknuo je da Bjelovarsko-bilogorska županija ima iznimno dobru suradnju sa županijskim Lovačkim savezom te podsjetio na mjere kojima se potiče razvoj lovstva.

– Lovstvo je važna gospodarska grana na području naše županije koja ima puno potencijala za razvoj. Vi ste ti koji se brinu o divljači i održivom upravljanju prirodnim resursima, a koliko je to važno mislim da ne treba posebno naglašavati. Pomoć lovačkim društvima i udrugama nezaobilazna je stavka i u županijskom proračunu. Mi smo za prošlu godinu isplatili oko 580 tisuća kuna subvencija i pozitivno riješili 138 zaprimljenih zahtjeva – istaknuo je župan koji se nada dobrom odazivu lovačkih društava i na javni poziv za ovu godinu koji je u tijeku, a u kojem se planira otprilike isti iznos za razvoj i unaprjeđenje lovstva.

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković zadovoljna je suradnjom između resornog ministarstva i Hrvatskog lovačkog saveza. Kazala je kako je najvažnije zadržati zajedništvo u realizaciji novih projekata.

– Drago mi je biti ovdje s vama u prostoru kojeg čeka obnova u skladu s programima koje sufinancira i podržava Vlada RH. Čestitam vam na svemu što činite i na skoro 100 godina djelovanja vašeg saveza. Ministarstvo će u idućem razdoblju nastojati biti još bolja podrška vašem radu i naporima kako bi se vaša uloga i uloga hrvatskog lovstva prepoznala i u potpunosti doživjela u hrvatskom društvu – kazala je Vučković.

Kao i svake godine uručena su odlikovanja Hrvatskog lovačkog saveza „Sveti Hubert“, za zasluge u lovstvu – naveli su iz Bjelovarsko-bilogorske županija.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!