[VIDEO] Sjećate li se prvog Božićnog gala koncerta? Pogledajte kratku snimku koja vraća u davna vremena!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

– Prvi put je najteže, ali isto tako se nikada ne zaboravlja. Kad smo kretali u avanturu zvanu Božićni gala koncert, nismo ni bili svjesni što nas sve čeka, koliko truda i znoja će biti potrebno uložiti da se svaki od koncerata osmisli i realizira. Ali vjerovali smo da možemo Bjelovaru, Hrvatskoj, a zašto ne i cijelom svijetu podariti predivnu božićnu bajku kakvu svi zaslužujemo – tim su se riječima organizatori bjelovarskog Božićnog gala koncerta prisjetili samih začetaka. Prvi koncert održan je sad već davne 2003. godine, a mi smo pronašli glumce dramskog dijela koncerta koji se prisjetili iskustva nastupa pred prepunom Dvoranom europskih prvaka u Bjelovaru. Majku je glumila Antonija Putić, oca Davor Blažeković, a njihovu kćerkicu Stela Vondra.

-Puno srca, ljubavi, truda, znanja i iskustva je uloženo u stvaranje Gale. To je dar Bjelovarčanima koji treba njegovati. Bilo je to divno vrijeme – vrijeme prvih kulturnih aktivnosti u gradu. Tada su se rađali BOK, DOKUart, Festival udaraljkaša, kazalište se počelo razvijati…. Nama mladima je to puno značilo. Imali smo kvalitetan sadržaj uz koji smo odrastali. Bilo je važno ići u kazalište. Tada smo maštali u kazališnoj dvorani, a iako je pred 20 godina to bio sam, danas imamo predivan Dom kulture. Bjelovar je izrastao u pravi kulturni grad, a da je tome tako pokazuje i Carmina Burana na ovogodišnjoj Terezijani koja je u središte grada privukla brojnu publiku – istaknula je Antonija Putić koja je tada odigrala ulogu majke, a koja je i danas vezana uz kazalište budući da je kazališna producentica, no iako danas radi na velikim projektima, uvijek se rado prisjeti svojih glumačkih početaka.

-Pepi koji je na Gali glumio mog supruga je zapravo često glumio mog supruga. Bili smo pravi tandem. On je izuzetno duhovit, britak i sjajan partner. Bilo je sjajno nastupiti pred prepunom dvoranom na prvoj Gali. Kasnije je taj koncert svojom kvalitetom zadobio toliko povjerenje publike da se ljudi više nisu ni pitali tko će nastupiti, bilo je važno nabaviti karte i uživati. Gala je danas tradicija kojom se trebamo dičiti i koju trebamo njegovati – zaključila je Putić.

U lijepom sjećanju ovaj nastup je ostao i Davoru Blažekoviću koje je Bjelovarčanima poznatiji po svom osnovnoškolskom nadimku Pepi.

-Od prvog koncerta je prošlo puno vremena, no bilo je lijepo biti dio početaka Gale. Ton smo snimali u studiju, a na pozornici smo glumili bez riječi. Dvorana je bila puna. Bilo je stvarno lijepo. Tko bi tada rekao da će Gala postati tradicija Bjelovara, no eto, i 20 godina nakon prvog koncerta imamo Božićni gala koncert. To je sjajno – zaključio je Pepi.

 

 

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!