Dva dana prije predaje lista doznajemo koje stranke izlaze samostalno, a koje još ‘vijećaju’

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Izborne liste za Vijeća mjesnih odbora bjelovarske stranke i nezavisni pojedinci imaju predati do srijede, 14. prosinca, a svekolikoj javnosti bit će dostupne dva dana kasnije. Iako su izbori za mjesne odbore najnebitniji za građane, što se vidi i po izlasku birača, političarima i medijima zanimljivi su jer daju naznake prvenstveno o lokalnoj aktivnosti stranačkih ogranaka, a donekle i o političkim trendovima.

Predsjednik bjelovarskog HSLS-a Igor Brajdić prvi je javno objavio da će ta stranka na izbore za VMO izaći samostalno. Ta će stranka imati kandidata za svaki od 38 bjelovarskih mjesnih odbora, a u političkim krugovima naveliko se šuška da će neki od njih stići iz vagona kompozicije bivšeg župana Damira Bajsa koji je u prethodnim izborima za VMO slovio za vođu oporbe.

Samostalno izlazi i HDZ kojemu je na čelu župan Marko Marušić, novopečeni župan. Kažu da će dati sve od sebe da ostvare što bolji rezultat, ali i napominju da su na tim izborima u boljem položaju stranke koje obnašaju vlast.

U oporbenim krugovima situacija još uvijek nije potpuno jasna. U SDP-u u vrijeme pisanja ovog teksta (ponedjeljak, 12. prosinca) odgovaraju da još uvijek pregovaraju i zbog toga ne znaju hoće li izaći samostalno ili u koaliciji te u koliko će mjesnih odbora imati svoje kandidate, a jednak odgovor dobili smo i od Socijaldemokrata.
U HNS-u su pak donijeli odluku da izađu samostalno, a u izbore kreću s pomlađenom ekipom pa će imati priliku vidjeti koliko snaga mladosti može doprinijeti izbornim rezultatima.

Što se pak tiče stranke Damir Bajs Nezavisna lista, do zaključenja teksta dobili smo potvrdu da će samostalno izaći u Mjesnom odboru Stjepan Radić.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!