U bjelovarskoj bolnici zaposleno 14 novih liječnika: Evo što kaže jedan od njih!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Godina je na samom kraju, a kada se podvuče crta, u Općoj bolnici Bjelovar mogu biti više nego zadovoljni učinjenim. Naime, nova zgrada bolnice svoja je vrata otvorila pacijentima, a u 2022. godini je zaposleno 14 novih liječnika. Od toga je jedan specijalist infektologije i jedan specijalist psihijatrije te šest specijalizanata. Pojačanja su dobile djelatnosti djelatnosti oftalmologije, neurologije, pedijatrije, endokrinologije i dijabetologije, ortopedije i traumatologije te psihijatrije. Također, zaposleno je troje liječnika sekundarca u Objedinjenom hitnom bolničkom prijemu, dva liječnika za rad pod nadzorom u OHBP-u i jedan liječnik pripravnik. Da je OB Bjelovar liječnicima postala atraktivno mjesto rada potvrđuje mladi liječnik Luka Lažeta koji je ove godine postao kadrovsko pojačanje naše najveće zdravstvene ustanove. Inače, doktor Lažeta dolazi iz Sesveta, a iako su mu roditelji rodom iz okolice Bjelovara, glavni poticaj za dolazak nije bio sentimentalne prirode.

-Neurologija je uvijek bila moja želja, a bjelovarska bolnica je raspisala natječaj za specijalizaciju. Kako sam čuo samo lijepe riječi o neurološkom odjelu OB Bjelovar, odlučio sam se javiti na natječaj. U svibnju sam počeo raditi, a moje dosadašnje iskustvo je potvrdilo glasine – ovo je zaista sjajan odjel. Kadrovski smo odlično ekipirani, svi liječnici su zaista izvanredni. Imaju puno znanja i iskustva, ali i puno želje za radom kako bi pomogli svojim pacijentima. Istu tu želju imaju i medicinske sestre koje su nezamjenjive u svakodnevnom radu na odjelu. U takvom pozitivnom okruženju pravo je zadovoljstvo svakoga dana doći na posao – otkriva ovaj 27-godišnji liječnik dodajući kako su sve prednosti bjelovarske neurologije prepoznali i pacijenti gotovo iz čitave središnje Hrvatske koji po pomoć dolaze upravo u Bjelovar.

-Osim iz susjednih županija kao što su Zagrebačka ili Koprivničko-križevačka županija, dolaze nam pacijenti iz Grada Zagreba, Varaždinske i Sisačko-moslavačke županije. Naravno, taj veliki obim posla nama mladim liječnicima je sjajna prilika za učenje i profesionalni napredak – priznaje Lažeta koji još uvijek na posao svakodnevno putuje, no plan mu je uskoro preseliti se u Bjelovar.

-Zagreb i Bjelovar nisu previše udaljeni, no svakodnevna putovanja znaju biti iscrpljujuća. Kako je Bjelovar lijepi mali grad koji je, s jedne strane, bitno mirniji od Zagreba, a druge strane daje svojim stanovnicima sve potrebno za ugodan i kvalitetan život, planiram preseljenje dok mi traje specijalizacija u Bjelovaru – zadovoljan je naš sugovornik i pojašnjava kako će još godinu dana odrađivati specijalizaciju u bjelovarskoj bolnici nakon čega slijede četiri godine na Rebru. Kada sve to završi, ugovorom je vezan uz bjelovarsku bolnicu narednih pet godina.

-Veseli me rad na Odjelu za neurologiju bjelovarske bolnice. Kao što sam rekao, ovdje se spajaju znanje, iskustvo, prijateljski pristup i dobra atmosfera. Upravo zato znam da nisam pogriješio ni prilikom izbora same specijalizacije, kao ni izbora mjesta specijalizacije. Naime, naši pacijenti dolaze s prilično zahtjevnim kliničkim slikama, a kvalitetan neurološki pregled je baza budućeg liječenja. No kada vam dođe pacijent u lošem stanju koji nakon adekvatne reakcije i dobre terapije dolazi do funkcionalnog ili potpunog oporavka što, naravno, bitno pridonosi kvaliteti njegova života, tada imate sjajnu motivaciju da se nastavite truditi i raditi. Upravo zato se veselim svakom novom radnom danu u OB Bjelovar – zaključuje Lažeta.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!