Daruvarska knjižnica ljubav prema knjizi širi od najranije dobi – imaju iznenađenje za bebe!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

DARUVAR – Čitanje je potrebno poticati od najranije dobi, a Pučka knjižnica i čitaonica Daruvar to radi na najbolji mogući način. Svoje buduće korisnice i korisnike nastoji privući već od rođenja.

-Svake godine najmlađe Daruvarčane i Daruvarčanke, zaista one najmlađe tek rođene u svakoj kalendarskoj godini krajem godine razveselimo besplatnim jednogodišnjim članstvom i poklon slikovnicom – kaže ravnateljica Pučke knjižnice i čitaonice Daruvar Romana Horvat.

Prijašnjih godina su najmlađi poklon dobili na svečanosti uz svetog Nikolu, ali ove godine roditelji sa svojim bebama u knjižnicu mogu po njega doći kroz cijeli prosinac. Reakcije roditelja su pozitivne, a akcija je polučila uspjeh.

-Osamdesetak beba je rođeno na području grada, a sudeći po prijašnjim godinama članovi će biti polovina, dakle četrdesetak beba koje će se učlaniti ovom akcijom će ostati naši članovi zauvijek tako da je ovo zaista jedna vrijedna akcija – ističe Horvat.

Akcija je to kojoj se Pučka knjižnica i čitaonica Daruvar rado pridružila.

-U zapadnom svijetu i u Skandinaviji se to odvija posljednjih dvadesetak godina, a kod nas u Hrvatskoj je to zaživjelo prije 15-ak – navodi Horvat.

Čitatelje, ističe ravnateljica daruvarske knjižnice, treba odgajati od najranije dobi, a slikovnica i besplatno članstvo su najbolji početak.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!