Navijači u Dohi razvili zastavu: ‘Ne vraćamo se u Hrvatsku bez titule svjetskog prvaka!’

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Plaža ispred hotela Hilton Doha u kojem je smještena hrvatska reprezentacija za vrijeme Svjetskog prvenstva u Katru bila je premala kako bi primila sve navijače koji su stigli pozdraviti “Vatrene”.

Već po starom dobrom katarskom običaju, na dan utakmice “Vatrenih” na plaži ispred njihovog hotela razvija se navijačka zastava.

Ekipa iz Crikvenice je za ovo Svjetsko prvenstvo produžila zastavu sa 100 na 200 metara, no zbog FIFA-inih restrikcija zastava je skraćena na 30-tak metara kako bi mogla na stadion.

Sve je počelo uoči susreta protiv Kanade, potom se nastavilo prije Belgije, Japana i Brazila. Kako “Vatreni” sjajno guraju na prvenstvu nema smisla prekidati pobjednički običaj, pa je razvlačenje zastave uslijedilo i peti put. I to pred najvećim brojem navijača do sada. Bilo ih je sigurno 300-tinjak, a možda i više.

Hrvatski navijači su u Dohi pristigli iz svih krajeva svijeta. Neki su ovdje od početka, neki su stigli tek danas. Ivan iz Zagreba je došao na utakmicu protiv Brazila i ostao.

“Nema šanse da se sada vratim u Zagreb. Uzeo sam neplaćene dane kako bi osta od kraja. Ne vraćam se bez naslova svjetskog prvaka,” kazao je sa smiješkom.

Navijači su i ovoga puta “ispucali” poznate hitove. Pjevala se “Moja domovina”, “Bježite ljudi, bježite iz grada. U boj, uboj, za narod svoj, Zovi, samo zovi”…

Čak su i zaštitari, te osoblje koje radi uz bazen i plažu počeli pjevušiti “Moju domovinu” koliko su je puta u zadnjih tjedana čuli.

Dozivalo se kapetana Luku Modrića, izbornika Zlatka Dalića, golmana Dominika Livakovića.

“Javi se, javi se,” orilo se na plaži.

Argentinac Mathias kojeg smo primijetili uoči susreta s Brazilom, i ovoga je puta bio na plaži.

“Stvarno ste ludi, ha, ha, Kao i mi. Hvala vam na pobjedi protiv Brazila, uživao sam, a sada je dosta. Večeras očekujem spektakl, naravno s argentinskim slavljem,” kazao je gospodin iz Rosarija, dodavši kako će na tribinama Lusaila biti oko 30.000 argentinskih navijača. Naših 10 puta manje.

Hrvatski igrači ovoga puta nisu se spuštali do plaže, zastava se danas razvijala nešto kasnije, bio im je potreban mir i koncentracija za večerašnji spektakl.

Primijetili smo kako je “Vatrene” u hotel došao pozdraviti bivši napadač hrvatske vrste Ivan Klanić koji je za Hrvatsku upisao 41 nastup i postigao 12 golova.

Polufinalni susret između Hrvatske i Argentina na rasporedu je danas u 20.00 sati po hrvatskom vremenu, a dan kasnije sastaju se Maroko i Francuska. (Hina)

Foto: FAH

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!