Zlatko Dalić: Da nam je ovo netko ponudio prije prvenstva…

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Da nam je ovo netko ponudio prije prvenstva sigurno bi svi prihvatili, rekao je Zlatko Dalić, izbornik hrvatske nogometne reprezentacije nakon 0-3 poraza od Argentine u polufinalu.

„Čestitam Argentini, ovo je bila zaslužena njihova pobjeda. Nama ostaje da podignemo glave i na pravi način odigramo utakmicu za treće mjesto. Nemam što zamjeriti svojim igračima. Imali smo kontrolu tridesetak minuta, čuvali smo posjed, ali onda se dogodila jedna kontra pa jedanaesterac. Onda primimo i drugi pogodak iz kontranapada, nakon nekakvih odbijenih lopti. Ali, nekada imaš sreće, nekada je nemaš. Nećemo sad kukati nakon svega, moramo se spremiti za treće mjesto“, rekao je Dalić i potom se osvrnuo na jedanasterac za Argentinu.

„Igrači su se žalili da je sudac trebao svirati za nas korner prije tog jedanaesterca. Ali, nemamo se pravo sada žaliti na to. Izgubili smo utakmicu, ali igračima ne zamjeram ništa. Daju sve od sebe cijeli turnir“.

Potom se Dalić osvrnuo na početak utakmice, kao i nastavak dvoboja kada je Hrvatska krenula na sve ili ništa.

„Imali smo dobru situaciju u prvom poluvremenu. Stvarali smo i pripremali, ali nismo bili konkretni na kraju. Ali, to je ono što nam se ponavlja. Nemamo klasičnog napadača, nekoga tko će probiti. Sve znamo što je bilo dobro, a što nije. Da nam je netko ponudio ovaj rezultat prije početka prvenstva sigurno bi svi prihvatili. U nastavku smo htjeli dobiti brzinu i dubinu preko Oršića, Perišić je otišao na lijevi bok, a pokušali smo postati i okomiti ulaskom Vlašića. Ali, teško je vratiti se nakon 0-2 pa smo primili i treći. Nemam što previše dodati, zasluženo smo poraženi i Argentina ide dalje“. (Klikni News)

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!