Bjelovarskom dvojcu osumnjičenom za gospodarski kriminal mjesec dana istražnog zatvora

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela dvojici osumnjičenika za gospodarski kriminal „težak” 6,4 milijuna kuna sudac istrage odredio je jednomjesečni istražni zatvor, priopćilo je u srijedu Županijskog državno odvjetništvo u Bjelovaru.

Policijska uprava bjelovarsko-bilogorska je 7. prosinca 2022., uz kaznenu prijavu, privela u Županijsko državno odvjetništvo u Bjelovaru četvero od ukupno šestero osumnjičenih hrvatskih državljana zbog osnovane sumnje na počinjenje više kaznenih djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju te povrede obveza vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga kojima je više trgovačkih društava s bjelovarskog područja oštećeno za najmanje 6,4 milijuna kuna.

Policija je utvrdila da su osumnjičenici od 2019. do prosinca ove godine sa žiro računa šest tvrtaka podizali novac putem bankomata i na šalteru banke, koji nisu koristili za potrebe tih poduzeća, nego su ga zadržali za sebe.

Isto tako, njihov novac ostvaren prometom putem fiskalnih računa, oni nisu polagali na poslovne račune, nego su ga također zadržavali za sebe, a nisu ni uredno vodili poslovne knjige iako im je bila dostupna poslovna dokumentacija tih tvrtaka.

Zasad je istragom utvrđeno da su osumnjičenici u dobi od 38, 31, 29, 28, 23 i 21 godine oštetili spomenute tvrtke za najmanje 6,4 milijuna kuna, što je i iznos kojim su sebi pribavili znatnu nepripadnu imovinsku korist.
Nakon ispitivanja osumnjičenika, ŽDO je sucu istrage Županijskog suda u Bjelovaru podnijelo prijedlog da se protiv osumnjičenog 38-godišnjaka i osumnjičenog 29-godišnjaka odredi istražni zatvor zbog opasnosti da će utjecajem na svjedoke i druge počinitelje ometati kazneni postupak te da će ponoviti kaznena djela, a sudac istrage prihvatio je navedeni prijedlog zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!