Bjelovarski CUK priprema koncerte, projekte animiranih filmova, a tu je i važna nominacija za predstavu…

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Centar za cjeloživotno učenje i kulturu pod ravnateljskim vodstvom Ivane Hrpalo u posljednje vrijeme organizira brojne kulturne manifestacije te bilježi brojne uspjehe na raznim područjima.

-Organiziramo koncert Big Weekend 29. prosinca. Nismo to očekivali, ali koncert je već rasprodan i veliko zanimanje vlada. To je već treći Big Weekend kojeg organiziramo, sufinanciran je od ministarstva kulture, ali ove godine i od Turističke zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije. Nama se obratio glazbenik, dirigent i aranžer Bruno Bišćan još prije tri godine za suradnju i ona je svaki put sve veća i kvalitetnija. 

-Velika mi je čast i jako mi je drago da možemo u Bjelovaru raditi ovake stvari. Bjelovar je oduvijek bio grad jazza iako ljudi to možda nisu dovoljno svjesni. Mi smo povezani s velikim imenima od Ive Robića do Boška Petrovića i drugih. Uglavnom, došao sam na ideju da big bendove ugostimo u Bjelovaru jer bjelovarska publika prepoznaje kvalitetu te glazbe. Prošle godine smo za Božić pripremili aranžman za Matiju Cveka, on je bio oduševljen pa smo snimili i CD – kazao je Bišćan i nastavio. 

-Inače, što se tiče koncerta, ove godine je 50 godina benda ABBA, s tim da je ove godine održana i 250-a izvedba ‘Mamma Mia’ kazališta Komedija pa sam htio da genijalni solisti, Vanda i Renata od tamo dođu u Bjelovar i u tome smo uspjeli – kazao je Bišćan. 

Ravnateljica Ivana Hrpalo istaknula je da je CUK još prošle školske godine započeo malu školu animiranog filma gdje je Sandro Toth, učitelj likovne kulture i nagrađivani crtač animiranih filmova vodio projekt gdje je s djecom napravio animirani film ‘Prijateljstvo dvaju bića’ koji je prijavljen na preko 120 festivala, a ne nekima je osvojio i nagrade. Ove godine se nastavlja taj projekt s novom grupom djece s kojom Sandro priprema novi animirani film.

-Pohvaljujem prvo kolege iz CUK-a koji su pružili ruku prilike da radimo i stvarno za sada imamo odličan međuodnos. Klinci koji su radili taj crtani film su odradili fenomenalan posao i to je sve bilo napravljeno od njihove angažiranosti i talenta – kazao je, između ostalog, Toth. 

Ravnateljica Hrpalo istaknula je i da je kazališna predstava ‘Tena – kronika raspada jedne ljepote’ koja je kod nas održana premijerno u veljači ove godine nominirana za nagradu  ‘Zlatni studio’

-CUK je odlučio biti u koprodukcijskom timu te predstave i to se pokazalo kao izvrsna odluka. Bjelovarska publika je izvrsno prihvatila predstavu, a sad je nominirana i za Zlatni studio što je zaista velika stvar. Zaista smo ponosno jer je iz Bjelovara došlo ulaganje u jednu profesionalnu predstavu koja se pokazala u pravom svjetlu – kazala je Hrpalo te dodala da CUK ima još mnogo sadržaja i kulturnih ponuda kao i pripremljenih 30 programa mikrokvalifikacija za dodatno obrazovanje.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!