Osobama u nepovoljnom položaju pomaže 25 zaposlenica, uče i kako da ne postanu žrtve kriminala

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Za projekt „Brinem još bolje za Grubišno Polje” u sklopu kojega je zaposleno 25 osoba koje brinu o 150 osoba u nepovoljnom položaju odobreno je 1,23 milijuna kuna pri čemu 85 posto troškova financira Europski socijalni fond, a preostalih 15 posto državni proračun.

Grubišno Polje prvo je u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji počelo s projektom pomoći starijim osobama još 2006. godine, a iskustva toga grada poslužila su za modeliranje pomoći u ostalim gradovima i općinama te županije, naglasio je gradonačelnik Zlatko Mađeruh na uvodnoj konferenciji projekta „Brinem još bolje za Grubišno Polje” održanoj u ponedjeljak.

„Više od 20 posto stanovnika Grubišnog Polja starije je od 65 godina i specifični smo po tomu što imamo velik broj dislociranih i malih naselja koja su odvojena od informacija i infrastrukture, a često su izloženi kao objekti kriminalnih radnji”, upozorio je gradonačelnik Mađeruh dodavši kako osim nabave namirnica i lijekova, odvoza liječniku i obavljanja poslova poput košnje trave i cijepanja drva, zaposlenice u projektu služe i da osobama kojima pomažu osiguraju dodatnu razinu sigurnosti kroz edukaciju. Na uvodnoj konferenciji čulo se i da se za 25 otvorenih radnih mjesta prijavilo više od 25 kandidatkinja te da interes za taj posao postoji. Svaka zaposlenica brinut će o šest osoba u nepovoljnom položaju, dakle o ukupno 150 osoba.

„U suradnji s policijom došli smo do uputa koje povećavaju sigurnost stanovnika u tim infrastrukturno izoliranim naseljima u koje često ni poštari ne dolaze. Upućujemo ih da ne otvaraju svakome vrata jer mogu postati žrtve kriminala”, poručio je gradonačelnik Mađeruh. Program će se provoditi do sredine svibnja iduće godine, a u pripremi su novi programi koji će, najavio je gradonačelnik Mađeruh, zaposliti i muške osobe.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!