Slavko Prišćan: Hoteli i trening kampovi su bili osigurani kao Fort Knox, a evo što me najviše oduševilo…

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Slavko Prišćan kao dopredsjednik HNS više od tri tjedna boravio je u Kataru s hrvatskom nogometnom reprezentacijom koja je ostvarila velebni uspjeh osvojivši brončanu medalju. O utakmicama se više manje sve zna, cijela nacija je bila prikovana uz TV ekrane kada su Vatreni igrali stoga smo upitali Prišćana da nam iz prve ruke kaže kakav je njegov dojam organizacije Svjetskog nogometnog prvenstva i zemlje Katar općenito.

Moguće je bilo pogledati sve utakmice

-Bio sam već na Svjetskim prvenstvima kao i Europskim i mogu reći da je ovo bilo svakako najspecifičnije natjecanje. Održavalo se u jednoj jako maloj zemlji što do sada nije bio slučaj. Ono što je meni pozitivno bilo, a i igračima, je to što su stadioni bili udaljeni desetak do dvadesetak kilometara tako da se nije gubilo vrijeme na putovanja, a netko tko je želio gledati dvije ili čak tri utakmice u jednom danu to je mogao, što recimo u Rusiji i Brazilu nikako nije bilo moguće jer znamo kako su to ogromne zemlje – kazao je Prišćan i nastavio.

-Također je pozitivno što nije bilo nikakvih nereda i sukoba navijača, a što se znalo događati na nekim prijašnjim natjecanjima. S druge strane, nije bilo nekih velikih fešti navijača, tu se osjetilo da je nešto drugačije. Inače, Katar je jedna konzervativna zemlja, ali domaći ljudi su prema nama strancima bili izuzetno ljubazni, odlični domaćini i po tome nemam nikakvih primjedbi, štoviše samo pohvale. Mogu reći da je Katar opravdao to što je dobio domaćinstvo – kazao nam je Prišćan.

Veliko osiguranje

-Moram reći i da je osiguranje hotela, trening kampova i stadiona bilo nevjerojatno. U hotel nisi mogao ući ako ne prođeš kroz skenere kao na aerodromu i to svaki put, makar izašao izvan hotela u hlačicama i majici na deset sekundi. Na treninzima je također bilo veliko osiguranje. Recimo ja sam išao pogledati par treninga i tamo kod terena isto moraš proći razne preglede i skenere i još se najaviti unaprijed da ćeš prisustvovati treningu. Zorislav Srebrić jednom nije bio na popisu da će prisustvovati treningu i onda je cijela procedura da ga se pusti trajala duže od pola sata, toliko su sve ozbiljno shvaćali – prepričava nam Prišćan kojeg smo upitali za cijene u Kataru.

Pregleda na ulazu u trening kampove

 

-Prije svega moram reći da je vani temperatura bila od 25 do 30 stupnjeva, ali kada uđeš u trgovački centar ili autobus ti se doslovno smrzneš. Nevjerojatno koliko klime tamo rade, moraš za trgovački centar uzeti majicu dugačkih rukava. Što se tiče cijena, pa u trgovačkim centrima je slično kao u Hrvatskoj, to najviše mislim na osnovne potrepštine kao kaladont, kremu, nešto hrane, voće i tako. Ali restorani, pivo, vina to je iznimno skupo – kazao nam je Prišćan kojeg smo na kraju ipak upitali da nam prokomentira treće mjesto Hrvatske.

Cijene u trgovačkim centrima slične su kao u Hrvatskoj

 

-Ma to je ogroman, ogroman uspjeh. Tako nas je malo, a treći smo ispred jednog Brazila, Njemačke i drugih sila. Najveća zasluga tu ide Daliću. To je jedan jako inteligentan čovjek koji točno zna kako držati atmosferu, ali i koncentraciju igračima. Evo jednog primjera, ni na jedan ručak ni na jedna trening u tih mjesec dana nitko nije kasnio ni sekunde. Dečki su izgarali na treninzima, živjeli za svaku tekmu. Nakon tekme s Argentinom gdje su, jasno, dečki bili razočarani zbog poraza, odrađen je trening gdje su dečki koji nisu igrali od početka poput Livaje i drugih istrčali gotovo sedam kilometara na treningu. To mi je osobno pokazao izbornik Dalić. Tako da kapa do poda Daliću, kapa do poda dečkima. Nevjerojatna sloga i atmosfera je vladala među njima – otkrio je Prišćan.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!