Daruvarskim toplicama 3,8 milijuna kuna za zapošljavanje osoba s invaliditetom

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Daruvarske toplice i Zavod za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom (ZOSI) potpisali su dva ugovora koja omogućavaju zapošljavanja i održavanje zaposlenosti osoba s invaliditetom. Iz Daruvarskih toplica priopćili su u utorak da ukupna vrijednost potpisanih ugovora iznosi 3,8 milijuna kuna te da su namijenjeni nabavci lakog gospodarskog vozila, računala i računalnu opreme te obnovi poslovnog prostora integrativne radionice u dijelu zgrade Fizikalnih terapija – terapijskog bazena i prostora masaže.
Razdoblje provedbe programa je 60 mjeseci od dana nabave novih tehnologija i opreme, odnosno dana izvršenja izgradnje ili širenja i obnove prostora integrativne radionice, a najkasnije do 06. prosinca 2028. godine. Daruvarske toplice žele i dalje biti dobar primjer društveno odgovornog poslovanja, s ciljem integracije osoba s invaliditetom u svoje radne sredine. Trenutno integrativna radna jedinica zapošljava 22 osobe s invaliditetom i stručnog radnika.

„Provođenje ovog projekta je veoma važno ne samo za Daruvarske toplice, već i za cijelu Bjelovarsko-bilogorsku županiju i širu regiju, s obzirom da ćemo projektom proširiti i uvesti nove usluge, unaprijediti postojeće, smanjiti troškove, stvoriti bolje uvjete rada zaposlenika sa invaliditetom, osigurati održivo poslovanje i zaposliti nove osobe s invaliditetom. Zahvaljujemo se Zavodu za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom na potpori, prepoznavanju i financiranju projekta, kao i za svu pomoć i podršku u realizaciji i ostvarivanju statusa integrativne radne jedinice”, istaknuo je ravnatelj Daruvarskih Toplica Ratko Vuković.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!