Hrebak i partneri predstavili proračun, ovo su glavni projekti za iduću godinu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Proračun Grada Bjelovara za 2023. godinu iznosit će 386 milijuna kuna, odnosno 50-ak milijuna eura i bit će najveći do sada, istaknuo je gradonačelnik Dario Hrebak na tiskovnoj konferenciji u srijedu u društvu koalicijskih partnera, HDZ-a i nezavisnih vijećnika iz bivše stranke Akcija bjelovarsko-bilogorska.

„Proračun je najveći u povijesti i osigurat će osigurati ubrzani razvoj grada, s tim da treba napomenuti da su neki projekti još uvijek u evaluaciji i postoji mogućnost da budu odobreni. S obzirom da imamo pripremljenih projekata u vrijednosti od 1,2 milijarde kuna, očekujemo tijekom sljedeće godine da će biti i rebalansa proračuna”, pojasnio je gradonačelnik Hrebak. Što se razvojne komponente proračuna tiče, izdvojio je izgradnju dječjeg vrtića u sjevernom dijelu grada, obnovu zgrada Sokolane za sportske potrebe i starog zatvora za potrebe IT sektora kao kapitalne projekte, uz izgradnju studentskog doma i dovršetak uređenja gradskog korza. Sljedeće godine trebala bi se završiti i izgradnja kompostirnice i sortirnice otpada. Što se tiče prometne infrastrukture, najznačajniji projekt je izgradnja spojne ceste s Istočne obilaznice do Poslovne zone Istok koja će uvelike pomoći izmještanju teretnog prometa iz centra grada.

Gradonačelnik Hrebak spomenuo je i da su se izvorni prihodi proračuna otkako je prije nešto više od pet godina preuzeo upravljanje gradom udvostručili na 120 milijuna kuna te da Grad Bjelovar u ovom trenutku ima ukupno 37 milijuna kuna kredita i da nije pretjerano zadužen.

Predsjednik Gradskog vijeća Nenad Martinovski (HDZ) kazao je da je koalicijska suradnja dobra te da se projekti predlažu zajedno i donose u suglasju. Proračun smatra realnim i izvedivim. Nezavisna vijećnica Zdenka Henc dodala je da se projekti većinom financiraju iz EU fondova te da je Grad Bjelovar jedan od najuspješnijih hrvatskih gradova po povlačenju europskog novca.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!