Od proba u dnevnom boravku do festivala, nagrada i brojnih ponuda za fešte

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Nikolina, Katarina, Marijana, Petra, Ivana i Ema. Imena su to djevojaka koje čine Tamburaški sastav ‘Nemir’ koji je postao pravi hit na našem području. ‘Nemir’ nastupa na brojnim festivalima, stvaraju i svoje pjesme, osvajaju nagrade, a ponude za brojne domjenke i fešte dolaze im svakodnevno. A sve je, kako kaže naša sugovornica Nikolina, počelo iz dnevnog boravka.

-Mladi smo sastav u rasponu od 15 do 23 godine. Mi smo susjede, prijateljice, a ja sam i sestra s Marijanom i Katarinom. Počele smo svirati u dnevnom boravku doma iz gušta jer to baš volimo. Okupljale smo se najčešće subotom i vježbale, a inače sve smo bile članice i lokalnog folklora gdje je većina nas naučila i svirati, no recimo Ema pohađa i Glazbenu školu Vatroslava Lisinskog – kazala nam je Nikolina koja i sama ide u srednju Glazbenu školu, smjer solo pjevanje.

Nagrada publike

-Zatim smo u Velikom Grđevcu počele pratiti zbor, a u suradnji s profesoricom Milić smo bile nastupile na Limač festu. Nakon toga smo svirale na obiteljskim druženjima i feštama, ali onda se pročulo za nas i počeli su nas zvati na krstitke, rođendane, sipanja, svatove i slično – priča nam Nikolina i nastavlja.

-Nastupamo i na raznim festivalima, a ove godine smo na festivalu ‘Bilogoro u srcu te nosim’ osvojili prvo mjesto publike za skladbu Mlinovi. Sada smo nastupile i na Adventu u Novoj Rači, a 23. prosinca nastupamo na bjelovarskom Adventu na paviljonu. Inače, imamo široki repertoar. Sviramo od tamburaških hitova, rocka, popa, ma sve. Što se tiče posla, zovu nas na sve strane tokom cijele godine. U proljeće su to najčešće krstitci, zatim svatovi. Često sviramo petak, subota, nedjelja tako da zna biti zaista naporno, ali mi to volimo i ne mislimo prestati – istaknula je Nikolina koju smo pitali kakvu su planovi za budućnost.

-Imamo puno planova, nema predaha. Nastupit ćemo na festivalu u Požegi. Snimamo novu pjesmu, a u planu nam je snimiti i spot koji će ubrzo izaći. Uglavnom, ‘Nemir’ ide dalje i raste – poručila je Nikolina.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!