[FOTO] Za razvoj lovstva 580 tisuća kuna, župan se pohvalio: Sve smo mjere donijeli u suradnji s lovcima

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Bjelovarsko-bilogorska županija odobrila je 159 zahtjeva za razvoj županijskog lovstva, a ugovore je s predstavnicima lovačkih udruga u četvrtak u Lovačkom domu u Gornjoj Kovačici potpisao župan Marko Marušić.

„Županija potiče lovstvo putem deset različitih mjera koje su dogovorene u suradnji s Lovačkim savezom, dakle s ljudima na terenu. To je model po kojemu radimo i u poljoprivredi i gospodarstvu i smatram da donosi najbolje rezultate”, istaknuo je župan Marušić dodajući kako Bjelovarsko-bilogorska županija ima dugu tradiciju i prepoznatljivost u lovstvu, ali i veliki razvojni potencijal. Dodao je da odstrel divljači predstavlja samo manji dio aktivnosti lovaca koji najviše vremena provode čuvajući i brinući o prirodi i životinjama.

Mato Kovačević, predsjednik županijskog Lovačkog saveza, pohvalio je kvalitetnu suradnju sa Županijom te istaknuo da su mjere dobro pogođene i da daju rezultate.

„Među mjerama koje su najviše koriste svakako su one o unosu divljači i borbi protiv predatora, a velike uspjehe imamo i u borbi protiv nametnika metilja kod jelena”, naglasio je predsjednik Kovačević.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!