[VIDEO] Pogledajte kako će Daruvarske toplice izgledati uz ulaganja iz NPOO-a

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Povijesnu priliku za poslovni iskorak i kapitalna ulaganja putem Nacionalnog plana oporavka i otpornosti iskoristit će i Daruvarske toplice, zdravstveni, ali i turistički magnet Bjelovarsko-bilogorske županije. Toplice s dugom tradicijom i prepoznatljivošću preko NPOO-a namjeravaju realizirati najveću investiciju u svojoj povijesti koja obuhvaća rekonstrukciju i povećanje postojećih smještajnih kapaciteta hotela Termal, izgradnju novog objekta turističko-rekreacijskog centra sa mnoštvom sadržaja, ali i izgradnju novih termalnih bazena. Lokacija ulaganja obuhvaća nekoliko parcela zemljišta u vlasništvu Daruvarskih toplica, na postojećoj lokaciji, doznajemo od ravnatelja te ustanove Ratka Vukovića.

Projektom je, među ostalim, obuhvaćeno i uklanjanje postojećeg unutarnje-vanjskog i vanjskog bazena, te izgradnja novih bazena sa svim potrebnim instalacijama i bazenskom tehnikom. Ukupna neto površina postojeće zone koja je obuhvaćena ulaganjem povećava se sa 1.774,76 m2 na 2.625,70 m2, te uz izgradnju novih termalnih bazena obuhvaća i uređenje sunčališta, snack bar-a, te nenatkrivene terase snack bar-a.

Osim izgradnje, rekonstrukcije i opremanja, projekt obuhvaća i niz drugih aktivnosti poput uvođenja novih i inovativnih digitalnih sadržaja i usluga kojima će se doprinijeti povećanju kvalitete turističke ponude Daruvarskih toplica, ali i turističke atraktivnosti cjelokupnog daruvarskog područja. Cjelokupni projekt usklađen je sa najvišim EU standardima u pogledu zaštite okoliša. Također, projekt će rezultirati umrežavanjem i suradnjom sa ostalim dionicima i lokalnim proizvođačima iz turističkog i ugostiteljskog sektora s područja grada Daruvara, ali i novim zapošljavanjem što je itekako značajno u širem gospodarskom i društvenom kontekstu.

„S obzirom da se prema našim saznanjima, planira druga izmjena poziva, spremni smo promptno reagirati na sve novonastale okolnosti, pa tako i u kontekstu rasta cijena u građevinskom sektoru. Svakako želim istaknuti da smo pravovremeno započeli sa pripremama za natječaj, da su ishođene sve potrebne građevinske dozvole, te da će projektna prijava biti podnesena u rokovima propisanim predmetnim javnim pozivom”, poručuje ravnatelj Vuković.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!