Doktoru Dikliću stižu poruke podrške, doznali smo u kakvom je stanju danas

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

„Šokirani smo. Drži se, Doc!“ „Brz oporavak najboljem doktoru!“ Koliko je života spasio, neka svi budu uz njega.“ „Nadam se dobrom ishodu, drž’te se doktore!“ To su samo neki od komentara koje su čitatelji portala Klikni.hr jučer na društvenim mrežama ostavili ispod naše vijesti o nesreći koja se dogodila poznatom bjelovarskom kirurgu dr. Davorinu Dikliću.

Podsjetimo, u noći s petka na subotu dr. Diklić je hitno dovezen u bjelovarsku Opću bolnicu s teškim ozljedama glave koje je zadobio uslijed pada. Iako u velikom šoku, njegovi kolege iz bolnice, liječnici i drugo medicinsko osoblje, poduzeli su maksimalne napore kako bi sanirali teške ozljede. U pomoć im je stigao kolega neurokirurg iz zagrebačke Kliničke bolnice Dubrava, s kojom Opća bolnica Bjelovar već godinama ima suradnju, prvenstveno kad je riječ o teškim slučajevima poput ovoga.

Kako neslužbeno doznajemo od naših izvora u bolnici, dr. Diklić je onamo stigao s dvije ozbiljne ozlijede glave. Operacija kojoj je hitno podvrgnut trajala je nekoliko sati, a do tri sata ujutro na Badnjak liječnici su uspjeli zaustaviti dva krvarenja i stabilizirati Diklićevo stanje. Kako doznajemo, stanje ozlijeđenog liječnika i dalje je vrlo ozbiljno, no stabilno. Nalazi se na respiratoru u jedinici intenzivnog liječenja gdje na njega budno paze njegovi kolege koji se još uvijek nisu u potpunosti oporavili od šoka.

-Svi se iskreno nadamo i vjerujemo da će sve biti dobro. Doktor Diklić je već bio u sličnim situacijama. Nedavno je imao teži oblik covida, no izvukao se, svi vjerujemo da će i ovoga puta biti tako – rekao nam je naš izvor u bolnici.

Doktor Diklić je inače abdominalni kirurg. Čitav radni vijek proveo je u bjelovarskoj bolnici, a svojedobno je bio i ravnatelj te ustanove. Iako je već stekao uvjete za mirovinu, prošle godine je od Ministarstva zdravstva i Upravnog vijeća bolnice dobio dozvolu da radi i nakon 65. godine. Široj javnosti postao je poznat po optužnici za kaznena djela protiv zdravlja ljudi, no sud ga je dva puta oslobodio tih optužbi. Istovremeno, na popularnoj internetskoj stranici Najdoktor na kojoj pacijenti ocjenjuju liječnike uz ime dr. Diklića stoje petica i pozitivni komentari vezani uz njegov rad.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!