Žuti Stojadin blagdanska je zvijezda bjelovarskog korza. Evo njegove priče…

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – U svakom kutku grada može se pronaći neki prigodan blagdanski ukras, a kao i prethodnih godina, glavna zvijezda među blagdanskom dekoracijom je ljepotan koji nasred korza upadne u oko svakom prolazniku, božićno ukrašena žuta Zastava 101, odnosno Stojadin. Prethodno su korzo krasili Zastava 750, odnosno popularni Fićo i Volkswagen Buba, a zašto je izbor pao ove godine baš na njegovu Zastavu, vlasnik automobila, Bjelovarčanin Filip Marohnić ne zna, ali kaže da mu je drago.

– Iz USV-a su rekli da predložimo neke automobile koje imamo, ja sam ponudio taj svoj. U Gradu su suzili izbor na dva automobila i moj je odabran. Prije su okićeni bili Fićo i Buba, pa sad Zastava. Valjda su i oni sentimentalni prema nekim drugim, zlatnim automobilskim vremenima – priča i napominje kako ga to ne čudi, jer i on je sentimentalan.

– To je automobil iz 80-te godine. Kupio sam ga prije godinu dana, malo sam ga vozio, a sada ga, kad mi ga vrate, trebam preurediti. Imama dva Oldtimera, a prije godinu dana sam se učlanio u Udrugu starodobnih vozila i tehnike Bjelovar. Oduvijek mi je bila želja da si kupim Stojadina, pa sam slučajno naišao na njega i nabavio ga. Moji su nekad imali Stojadina, kad sam bio mali, valjda je to bio prvi automobil u kojem sam se vozio, možda me i zato malo vuče neki sentiment. Meni je baš bilo fora da ga imam za te neke posebne vožnje – priča Marohnić i napominje kako za sada nema neku ludu priču s automobilom, ali tek su kratko skupa i nada se da će imati hrpu lijepih avantura.

Automobil je, priča, uredila Turistička zajednica, a neke retro predmete dodao je i Zvonko Šavorić, pokretač USV-a Bjelovar. A čim Advent u Bjelovaru završi, Filip će natrag dobiti svoj automobil koji će moći nastaviti uređivati.

– Vidim da ljudi komentiraju i slikaju se kod njega, što je super. Ja ponekad navratim, pa vidim da se slikaju. Malo me bude strah da mu nešto ne bude, stoji na otvorenom, a do sad je bio na garaži, ali svi automobili do sad su se vratili u istom stanju kao što su otišli, pa vjerujem da će i on – zaključuje.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!