Veliki Grđevac napušta TZ Bilogora-Bjelovar, načelnik otkrio glavni razlog

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Općina Veliki Grđevac napušta Turističku zajednicu Bilogora-Bjelovar. Potvrdio nam je to tamošnji načelnik Tomislav Pavlečić.

-Odlučili smo se na osnivanje nove turističke zajednice s Gradom Grubišnim Poljem. Takvu je odluku potvrdilo naše Općinsko vijeće te Gradsko vijeće Grubišnoga Polja, a ovih dana stigla je i suglasnost Ministarstva turizma i sporta te županijske Turističke zajednice – kaže načelnik Pavlečić.

Dodaje kako je pred partnerima sada niz administrativnih poslova, od odabira Turističkog vijeća do potrage za direktorom nove TZ, no Pavlečić vjeruje kako će sve biti gotovo u prvoj polovini 2023. godine kada bi nova turistička zajednica trebala započeti s radom.

-Naša općina ima veliki turistički potencijal. Imamo Matu Lovraka i Lovrakov centar, bazene, ŠRC Kukavica koji je pred uređenjem. Grubišno Polje pak ima svoje sadržaje koji se savršeno nadopunjuju s našima i vjerujem kako će to biti jedna odlična priča. Osim toga, imamo i zajedničko odmaralište u Diklu koje je i bilo polazišna točka razgovora o zajedničkom nastupu na tržištu – kaže naš sugovornik.

Pavlečić smatra kako spomenuti potencijali Velikog Grđevca u Turističkoj zajednici Bilogora- Bjelovar nisu bili prepoznati u dovoljnoj mjeri.

-Iako imamo puno za ponuditi, osjetili smo da nismo dovoljno zastupljeni u TZ Bilogora-Bjelovar koja promovira uglavnom događanja i manifestacije s područja Bjelovara i Velikog Trojstva. Nemamo ništa protiv toga, ali ta Turistička zajednica okuplja još desetak općina koje imaju što za ponuditi. Riječ je o velikom području pa se direktorica, koja je jedina zaposlena u Zajednici, vjerojatno ne stigne svime baviti – kaže Pavlečić, dodajući kako na njihov dopis o napuštanju Zajednice spomenuta direktorica – uopće nije odgovorila.

Za komentar smo zamolili i direktoricu TZ Bilogora-Bjelovar Anu Kelek koja nam je kazala kako do nje nije stigla suglasnost Ministarstva turizma o izlasku Velikog Grđevca iz Turističke zajednice.

-Ne mogu komentirati slučaj sve dok ne dobijem službenu informaciju od resornog Ministarstva. Mogu tek kazati kako se eventualni izlazak Velikog Grđevca iz Turističke zajednice ne bi negativno odrazio na poslovanje – kazala je Kelek.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!