Podijeljeni paketi socijalno ugroženima građanima

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Gradsko društvo Crvenoga križa Bjelovar i ove je godine, već tradicionalno, uoči blagdana Božića pripremilo pakete za socijalno najugroženije građane. Riječ je o 1000 paketa za 400 obitelji sa šireg bjelovarskog područja.

-Za svaku obitelj smo pripremili paket hrane i paket higijenskih potrepština, a za one u kojima ima djece i poseban paket sa slatkišima. Moram istaknuti da su potrebe ove godine veće nego prije pa ćemo u narednom razdoblju pripremiti još stotinjak paketa – otkrila nam je ravnateljica bjelovarskog Crvenoga križa Vida Malek.

Dodaje kako je ovoga mjeseca u Crvenom križu bilo vrlo radno. Osim što su opremali pakete, volonteri i zaposlenici su u sklopu Mjeseca borbe protiv ovisnosti održali čak 42 predavanja u tri bjelovarske srednje škole o pretilosti, ovisnostima, spolnim bolestima i drugim aktualnim temama.

-Predavanja smo održali u Obrtničkoj, Tehničkoj te Komercijalnoj i trgovačkoj školi Bjelovar, a čak nismo ni stigli obuhvatiti sve planirane razrede pa ćemo s ovom aktivnošću nastaviti u idućem polugodištu – kaže Malek.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!