Doček 2023.: Provjerite što vas očekuje na trgovima diljem BBŽ u novogodišnjoj noći

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

 

Od najluđe noći u godini dijeli nas tek nekoliko dana. I ove godine dio građana novu godinu će poželjeti dočekati na otvorenom, a što se priprema i priprema li se išta u pet županijskih gradova, donosimo u nastavku.

U Bjelovar stižu Tragovi, a u Čazmu laserski show

U najvećem gradu u županiji Bjelovaru i ove će godine biti veselo na Silvestrovo.

– U novogodišnju noć uvest će nas poznati bend Tragovi. Naravno, u ponoć je u planu je i vatromet, kao i uvijek. U tijeku je prikupljanje ponuda, no očekujemo da će cijena biti do 25 tisuća kuna. Također, u pripremi je i Dječja nova godina 31. prosinca u podne, u suradnji s Društvom Naša djeca Bjelovar. I tu će Tragovi zabaviti mališane, ali i Moto Mrazovi koji će stići sa slatkišima – ističu iz Grada Bjelovara. Veselo će biti i u Daruvaru gdje se doček također organizira u samom središtu grada.

– Grad Daruvar organizira doček nove godine na središnjem gradskom trgu, koji će započeti Novogodišnjim sajmom od 19 sati. Svi posjetitelji moći će uživati u ponudi kuhanog vina, kuhane rakije i domaćoj hrani po promotivnim cijenama. Glazbeni dio započinje u 22,30 sati na glavnoj pozornici koncertom Ivane Marić – otkrivaju iz Grada Daruvara dodajući kako će svi Daruvačani i ove godine imati priliku uživati u vatrometu točno u ponoć te kako će ta taj spektakl iz gradskog proračuna biti izdvojeno nešto više od 13 tisuća kuna.

Doček 2023. godine bit će organiziran i u Čazmi gdje se ove godine priprema nešto posve novo i drugačije.

-Bit će to prilika da na trgu svi zajedno u veselju dočekamo novu, u nadi da ona bude bolja od ove. Da bi se to ostvarilo, svatko od nas se u svom djelokrugu posla treba potruditi da učinimo život boljim, od nas političara do svih građana – poručuje gradonačelnik Grada Čazme Dinko Pirak. Uoči dočeka „za odrasle“, i ove će godine biti organiziran dječji doček, na čazamnskom središnjem trgu u podne, a za vrijeme trajanja adventa, za najmlađe je na raspolaganju Kuća Djeda Mraza. No u Čazmi se ove godine priprema i nešto posve novo, a to je laserski show koji će ondje zamijeniti vatromet.

-Vatromet više nije toliko neuobičajena i dojmljiva pojava kao prijašnjih godina. S vremenom, vatrometi su postali pristupačniji i češći. Svi smo svjesni činjenice da je nebo u novogodišnjoj noći prepuno vatrometa, pitanje je samo čiji će biti veći… S druge strane, ta silna buka jako smeta životinjama i toga smo također svjesni, većina ljudi koji imaju kućne ljubimce znaju o čemu pričam. Iz raznih udruga za zaštitu okoliša upozoravaju kako bismo svi mi, a pogotovo javna tijela, trebali potražiti ekološki prihvatljiviju alternativu. Iz svega navedenog, ove smo godine odlučili slijediti primjer većine europskih gradova i isprobati nešto za nas novo, a to je laserski show. Ta je odluka naišla na odobravanje Udruge Prijatelji životinja koja je, temeljem primjera Grada Čazme, pokrenula inicijativu kako bi se i ostale hrvatske gradove potaknulo da postupe jednako – ističe Pirak. Dodaje kako je tvrtka angažirana za laserski show u novogodišnjoj noći u Čazmi sudjelovala na zagrebačkom Festivalu svjetla, stoga vjerujemo da kvaliteta izvedbe nije upitna.

– Još jedan plus u ovoj priči je da će umjesto jedanput, kao što bi bio slučaj s vatrometom, laserski show bit prikazan čak tri puta – u ponoć, trideset minuta iza ponoći i u 1 sat poslije ponoći. Svaki put bit će praćen glazbom. Grad će za to izdvojiti 20 tisuća kuna – otkriva Pirak.

Garešnica bez dočeka

Doček se priprema i u Grubišnom Polju gdje će građani u novu 2023. godinu ući uz besplatno kuhano vino i, naravno, glazbu. Nastupit će bend No limit koji će rasplesati sve Grubišnopoljce i njihove goste željne dobre zabave. Osim, dočeka 31. prosinca, ondje će se odbrojavati i dan ranije i to na dječjem dočeku nove godine.

-Baš kao što svake godine za naše sugrađane pripremamo doček nove godine, tako tradicionalno pripremamo doček i za naše najmlađe. Ovaj drugi počinje 30. prosinca u 18 sati, a mališani će u Centru za kulturu imati priliku uživati u različitim igrama, glazbi, ali i našem malom dječjem vatrometu – najavljuje Marina Kamber, direktorica Turističke zajednice Grubišno Polje.

Jedini grad u kojem u novogodišnjoj noći neće biti toliko veselo je Garešnica. Ondje, naime, nema dočeka nove godine.

-Već godinama u Garešnici nema organiziranog dočeka nove godine, ali zato ćemo ove godine na staru godinu imati doček dječje nove godine koji pripremamo u suradnji s Dječjim vrtićem Maslačak. Za naše najmlađe pripremamo, različite igre, karaoke, glazbu. Program počinje u 11 sati na središnjem trgu, a zajedno ćemo dočekati podne – otkriva Danijela Belak, direktorica Turističke zajednice Sjeverna Moslavina.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!