Općina Rovišće isplatila 570 tisuća kuna potpora: Želimo biti najbolji!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Gotovo 570 tisuća kuna isplaćeno je iz proračuna Općine Rovišće kroz potpore za rješavanje stambenog pitanja mladih, potpore male vrijednosti u poljoprivredi i potpore u turizmu. Pravo na njih ostvario je 31 poljoprivrednik, 13 mladih i dvojica mještana Rovišića koji se bavi turizmom. Rezime je ovo današnje dodjele sredstava u tamošnjem Kulturnom centru. Kako je prilikom obraćanja okupljenima istaknuo općinski načelnik Slavko Prišćan, cilj dodjele ovih sredstava je učiniti život u Rovišću što kvalitetnijim.

– Prvi put smo se okupili kako bismo na ovaj način dali potporu mladima, poljoprivrednicima i ljudima koji se bave turizmom na našem području. Mi smo mala općina, ali trudimo se iz godine u godinu povećavati proračun, razvijati našu komunalnu infrastrukturu, ali i voditi brigu o stanovništvu. Želimo biti najbolji. Raspisali smo natječaj, sredstva su odobrena gotovo svima koji su se prijavili. Trudit ćemo se raspisati natječaj za ovakve potpore i sljedeće godine kako bismo zajedno razvijali našu općinu u svim smjerovima. Poticaje dajemo jer ne želimo da nam stanovništvo odlazi. Rovišće ima sve što je potrebno za ugodan život, blizu smo i Zagreba i Bjelovara, a istovremeno život ovdje nije skup kao, recimo, u Zagrebu – naglasio je Prišćan dodavši kako proračun Općine nije velik, ali kako Rovišće zna povući sredstva kroz projekte. Pri tome se osvrnuo i na fiskalno poravnanje putem kojeg je iz državnog proračuna na račune ove Općine sjelo šest milijuna kuna.

-Sredstva koja imamo usmjeravamo u pravom smjeru. Ima još mogućnosti za napredak, posebice u turizmu pa pozivam sve koji imaju mogućnosti da se uključe u ovu granu gospodarstva. Siguran sam da će nas posjetiti ljudi sa svih krajeva svijeta – istaknuo je Prišćan dok je predsjednik Općinskog vijeća Luka Markešić čestitao svima onima koji su ostvarili pravo na općinske potpore. Na tom popisu našao se i Čileanac Jose San Martin Herrera koji zajedno sa svojom suprugom, inače Hrvaticom, već 15 godina mještanin Kraljevca gdje se već pet godina bave turizmom.

-Imamo apartmane Dolina Kraljevac. Pola naših gostiju dolazi iz Hrvatske, a pola je stranaca – od gostiju iz Njemačke do onih iz Tajlanda. Privlači ih arhitektura naših objekata, ali i ljepota krajolika i mir koji mogu pronaći u Kraljevu. Kod nas nema stresa, a upravo je to ono u čemu oni uživaju – zadovoljan je naš sugovornik koji priznaje da i sam uživa u mirnom životu rovišćanskog kraja.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!