Hrebak i Marušić obišli žurne službe, BBŽ u novoj godini već ima i prinovu!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Iza bjelovarskih žurnih službi još je jedna novogodišnja noć, a na sreću svih ona je prošla u miru i bez ozbiljnijih intervencija. Potvrđeno je tako u obilasku žurnih službi koje su obišli bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak i župan Bjelovarsko-bilogorske županije Marko Marušić.

Kod Zavoda za hitnu medicinu BBŽ, gradonačelnika i župana te okupljene medije dočekao je ravnatelj Zavoda, Nenad Mrzlečki.

– Tijekom novogodišnje noći situacija je bila uobičajena. Na sreću, nije bilo nijedne intervencije po pitanju ozlijeđivanja od strane pirotehničkih sredstava. Od 18 sati na staru godinu pa do 7 sati ujutro na novi godinu, na području cijele županije je bilo 12 intervencija. Od toga su tri bile crvene intervencije gdje je bio direktno ugrožen život te devet žutih intervencija. Za naše djelatnike doista uobičajena noć i prosječan broj intervencija – rekao je Mrzlečli.

Dobre vijesti na početku 2023. godine iznio je župan Marušić.

– U županiji smo dobili prvu bebu, radi se o ženskom djetetu. Nemamo još uvijek više detalja o djetetu, ali znamo da je porod u redu i da su majka i djevojčica dobro. Nadam se da će nam cijela 2023. godina biti dobra, puna zdravlja i da ćemo biti lišeni ekstremnih stvari poput covida i ratova – rekao je Marušić.

Ako će cijela godina biti dobra kao prvi dan, mislim da ćemo biti jako zadovoljni, rekao je gradonačelnik Hrebak te se osvrnuo na veliku novost u državi vezanu za euro.

– Što se tiče našeg grada sve bi trebalo biti u redu i građani bi već danas trebali dobiti prve eure u svoje ruke. Prema tome, godina je dobro počela i zato mislim da sa svime možemo biti zadovoljni – poručio je Hrebak.

Nakon Zavoda za hitnu medicinu BBŽ, obišla se i PU bjelovarsko-bilogorska te Vatrogasna zajednica BBŽ, Javna vatrogasna postrojba Bjelovar.

I za policajce je noć također bila mirna.

– Ako promatramo posljednja 24 sata, možemo biti iznimno zadovoljni s našom kampanjom u kojoj smo željeli ukazati na to da i mi želimo mirne blagdane. U tome smo uspjeli jer nije bilo nijednog incidenta vezanog za pucnjavu i slično. Zahvaljujem se onima koji su sudjelovali u tome da se kampanja “Mir i dobro” čuje što dalje. Policija je bila u nadzoru, a dobar dio se odnosio na vatromet – rekao je Jakob Bukvić, načelnik PU bjelovarsko-bilogorske.

Sve je u novogodišnjoj noći bilo u redu i kod vatrogasaca, ali tako nije protekla cijela godina.

– Što se tiče blagdanskih dana, protekli su u najboljem redu kao i novogodišnja noć gdje nismo imali intervencija. Inače, u protekloj godini na području grada Bjelovara moram istaknuti da je bio veliki broj intervencija koji odskače od 10-godišnjeg prosjeka, a imali smo oko 180 intervencija. Isto tako, prvi put nakon nekoliko godina imamo povećani broj požara u odnosu na tehničke intervencije. Statistički gledano, za to nemamo posebno objašnjenje, ali treba reći da smo sve intervencije uspješno odradili. Zasluga tome ide i dobroj opremljenosti postrojbe te dobrom suradnjom s Gradom Bjelovarom – poručio je Davor Đalog, zamjenik zapovjednika VZ BBŽ i zapovjednik JVP Bjelovar.

Novogodišnja noć nije prošla mirno samo na području grada već i cijele Bjelovarsko-bilogorske županije što je potvrdio Josip Heger, zapovjednik VZ BBŽ. Potvrđuje i izazovnu godinu za vatrogasne snage.

– Prošla godina je bila izuzetno naporna za vatrogasne snage. Bio je veliki broj intervencija i to u svim pogledima, od požara objekata, požara otvorenog prostora te olujnog nevremena. Prirodne nepogode sve su ekstremnije što je za nas vrlo zahtjevno, trebamo se prilagođavati novim tehnologijama i opremi kako bi nam bilo što lakše na terenu. Radi se o povećanju tehničkih intervencija na čak 200 posto, stoga se nadamo se da će ova 2023. godina biti lakša i s manje intervencija – zaključio je Heger.

Jakob Bukvić
Davor Đalog
Josip Heger

Nenad Mrzlečki


PODIJELI S PRIJATELJIMA!