Bjelovar će opet na tjedan dana postati svjetsko središte udaraljkaše glazbe

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Ovog siječnja Bjelovar i Bjelovarsko-bilogorska županija ponovno se pretvaraju u svjetsko središte udaraljkaške glazbe. Naime, nakon dvije godine pauze, vraća se jedinstveni glazbeni događaj na ovim prostorima Međunarodni udaraljkaški tjedan, odnosno Internacional Percussion Ensemble Week, IPEW 2023. Bit će to njegovo jubilarno 20. izdanje, a koncertni program traje od 19. do 21. siječnja.

– U bjelovarskoj sredini su bili prepoznati napori da tom našem udaraljkašom svijetu podarimo krila da leti svijetom i da drugi iz svijeta lete k nama – naveo je glavni razlog odabira Bjelovara za održavanje jedne od najpoznatijih bjelovarskih kulturnih manifestacija njezin idejni začetnik i umjetnički voditelj profesor Igor Lešnik, dekan Muzičke akademije u Zagrebu, kojega mnogi zbog njegovog bjelovarskog angažmana smatraju rođenim Bjelovarčaninom iako to nije. Lešnik je najavio dio ovogodišnjeg programa, ansamble i soliste.

Stiže nam veliki udaraljkaški ansambl iz Bruxellesa s Kraljevskog konzervatorija. Doći će nam i jedan profesionalni udaraljkaški ansambl iz Španjolske. Ponovno, tradicionalno festival otvaraju domaće snage biNgbang – udaraljkaški ansambl Muzičke akademije Sveučilišta u Zagrebu s gostima. Nismo zaboravili niti najmlađe snage tako da ćemo imati goste iz Labina, jedan njihov veći ansambl malih udaraljkaša, a naravno nastupit će i udaraljkaši škole domaćina – najavio je Lešnik neke od izvođača na ovogodišnjem festivalu.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!