HAC raspisao natječaj: Autocesta Zagreb – Karlovac dobiva treći trak, ali i tri nova čvorišta

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Hrvatske autoceste objavile su u ponedjeljak javnu nabavu „tešku” 3,85 milijuna eura (ne računajući PDV) namijenjenu izradi projektne dokumentacije za proširenje autoceste Zagreb – Karlovac – Bosiljevo II. Za dionicu od Zagreba do Karlovca potrebno je pripremiti projektnu dokumentaciju do razine građevinske dozvole, a za nastavak od Karlovca do čvora Bosiljevo II traži se lokacijska dozvola.

Autocesta Zagreb – Karlovac, podsjetimo, u promet je puštena prije pola stoljeća, a već godinama predstavlja usko grlo tijekom turističke špice, pogotovo tijekom vikenda kada su uobičajene smjene turista.

Od ponuditelja se traži izrada projektne dokumentacije za nadogradnju po jednog voznog trak i jednog zaustavnog traka u svakom smjeru vožnje. Kako se cesta planira proširiti, tako će i pojedine postojeće objekte poput vijadukta i nadvožnjaka trebati srušiti te izgraditi nove, a bit će i onih koje se neće morati rušiti već će ih biti dovoljno nadograditi.

Zanimljivo je napomenuti i da u HAC-u predviđaju čak četiri nova čvorišta. Novo čvorište Karlovac u naselju Selce, te još dva čvorišta na relaciji Zagreb – Karlovac u Stupniku i Ašpergerima. Jednako tako, na dionici Karlovac – Bosiljevo II planirano je čvorište Jelsa.

Rok za dostavu ponuda ističe početkom veljače, a u ponudbenoj dokumentaciji stoji i da se izdavanje građevinske dozvole za proširenje dionice Zagreb – Karlovac očekuje tek za četiri godine.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!