Imamo podatke: Bolnica otkrila je li lani u Bjelovaru rođeno više djevojčica ili dječaka

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

 

Proteklog vikenda smo se pozdravili s 2022. godinom. Neki će je se sjećati po dobrom, neki po lošem, a na Odjelu ginekologije i opstetricije bjelovarske bolnice svakako će je zapamtiti po epitetu turbulentna. Bila je to godina velikih promjena, a one najveće zabilježene su upravo u rađaonici i rodilištu.

– Zahvaljujući dobroj volji i želji za promjenama, u suradnji s kolegama s Odjela anesteziologije uvedena je epiduralna analgezija u porodu. To je veliki iskorak u podizanju kvalitete pružanja skrbi trudnicama i rodiljama naše županije – ponosan je doktor Goran Pavlović, v.d. voditelja Odjela za ginekologiju i opstetriciju otkrivajući i kolilo je beba rođeno prošle godine.

U 2022. godini imali smo 549 poroda, a rodilo se 17 djevojčica više nego dječaka. Brojka je to koja je tek nešto niža od one iz 2021. kada smo imali 561 porod. Zanimljiv je podatak kako smo pred kraj godine mali čak šest poroda blizanaca u vrlo kratkom roku. Posebno smo ponosni na izrazito nisku stopu epiziotomija što možemo zahvaliti iznimnoj verziranosti naših primalja u rađaonici – otkriva naš sugovornik dodajući kako će 2023. godina na bjelovarskoj ginekologiji donijeti puno noviteta za koje vjeruje da će itekako razveseliti trudnice.

– Sigurni smo u povećanje broja poroda u 2023. godini i da će buduće majke prepoznati naše rodilište kao mjesto sigurnosti, stvaranje lijepih uspomena i povjerenja – zaključuje Pavlović.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!