Preminuo je Zvonimir Iveković, legenda bjelovarske atletike

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Jučer je u Bjelovaru u 88. godini preminuo Zvonimir Iveković, čovjek koji je bio sinonim za bjelovarsku atletiku, izvijestili su iz Hrvatskog atletskog saveza.

Rođen u Bjelovaru 10. srpnja 1935. atletikom se počeo baviti 1952. godine i to prvenstveno preponama. Nastupao je za AK Dinamo Zagreb, ASK Split i AK Slavoniju Osijek. Nastupio je i u reprezentaciji Hrvatske i Jugoslavije, a 1963. bio je pobjednik “Hanžeka” na 110 m prepone.

Do prije nekoliko godina bio je alfa i omega bjelovarske atletike stvorivši u svom dugogodišnjoj trenerskoj karijeri niz kvalitetnih atletičara, posebno preponaša, koji su kasnije nastavili svoju karijeru u velikim atletskim klubovima u Hrvatskoj.

Osim svog djelovanja u Bjelovaru i AK Bjelovar, svojim djelovanje u tijelima Hrvatskog atletskog saveza Zvonko Iveković bio je i bitan čimbenik hrvatske atletike. Bio je član Izvršnog odbora, Stručne komisije i dugogodišnji predsjednik Natjecateljske komisije, predsjednik Zbora atletskih trenera, a bio je i predsjednik Hrvatske atletske lige sjever. Dugi niz godina bio je istaknuti atletski sudac i Tehnički delegat HAS-a. Hrvatski atletski savez dodijelio mu je i nagradu za “Izniman doprinos razvoju hrvatske atletike” za životno djelo.

Odlaskom Zvonimira Ivekovića bjelovarska atletika izgubila je iznimnog atletskog entuzijasta koji je bio lokomotiva AK Bjelovar, a hrvatska atletika iznimnog i svestranog atletskog djelatnika.

Foto i tekst: Hrvatski atletski savez

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!