Pokrenut portal autorizirano.hr: Evo kakve teme donose

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Osvješćivanje javnosti o problematici, potrebama i mogućnostima osoba s intelektualnim teškoćama glavni je cilj nedavno pokrenutog portala autorizirano.hr.

Riječ je o portalu koji je pokrenula Udruga Kišobran koja okuplja simpatizere i suradnike udruga osoba s intelektualnim teškoćama. Sama naziv udruge je simboličan, a baš kao što kišobran štiti od kiša, tako i ovaj kišobran ima cilj zaštititi osobe s intelektualnim teškoćama od svih izazova svakodnevnog života. Kako otkriva Mario Blaha, tajnik bjelovarske Udruge osoba s intelektualnim teškoćama, poznatije pod skraćenim nazivom OSIT, želja je bila okupiti i javnosti prezentirati sve aktivnosti organizacija civilnog društva koje okupljaju osobe s intelektualnim teškoćama.

-Željeli smo pokazati što sve naši članovi rade, s čim se sve bave.Naši članovi žele svima pokazati da su tu, da postoje i da puno toga mogu. Osim toga, imamo i rubriku riječ stručnjaka u kojoj objavljujemo stručne tekstove iz područja radne terapije, tekstove edukacijskih rehabilitatora, a imali smo recimo i razgovor sa sportašem Nikicom Ljubekom. Na portalu autorizirano.hr čitatelji mogu pročitati brojne životne teme i tekstove o različitim izazovima s kojima se susreću osobe s intelektualnim teškoćama. Također, želimo potaknuti okolinu da se uključi u rad svih naših udruga, ali isto tako želimo da putem portala naši članovi prošire krug svojih poznanika i umrežiti se s drugim organizacijama. Želimo i pobiti predrasude da osobe s intelektualnim teškoćama ne rade ništa. Oni rade puno i ravnopravni su članovi društva – kazao je Blaha dodavši kako do sada u Hrvatskoj nije postojao portal posvećen osobama s intelektualnim teškoćama.

-Portal je još nov, no prve reakcije su odlične. Javlja nam se puno udruga, šalju nam fotografije svojih aktivnosti, predstavljaju svoje projekte… Razvijamo suradnje koje idu u dobrom smjeru, a to nam je neizmjerno važno jer bez podrške teško možete naprijed. Grad Bjelovar se senzibilizirao s osobama s intelektualnim teškoćama i na tome zahvaljujemo. Borimo se, radimo, trudimo pod motom „Ne tražimo sažaljenje. Tražimo priliku.” – zaključuje Blaha.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!