Bjelovarski trener Cikoja i igrač Lulić izborili s juniorskom repkom nastup na Svjetskom prvenstvu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Hrvoje Cikoja, trener RK Bjelovar i pomoćni trener hrvatske juniorske rukometne reprezentacije u Italiji na kvalifikacijskom turniru uvjerljivim pobjedama ostvario je nastup na Svjetskom prvenstvu koje će biti igrano u Njemačkoj i Grčkoj. No, Cikoja neće na Svjetsko prvenstvo jedini kao predstavnik RK Bjelovar. Naime, tamo će i mladi te iznimno talentirani bjelovarski rukometaš Petar Lulić koji je fantastično odigrao kvalifikacijski turnir.

Inače, Hrvatska je u prvom kolu uvjerljivo pobijedila Izrael 36-25, zatim Crnu Goru 36-24 da bi u posljednjem kolu naši juniori deklarisali Italiju 33-16.

-Uspjeli smo se plasirati na Svjetsko juniorsko prvenstvo koje se održava u dvije zemlje, Njemačkoj i Grčkoj. Mi ćemo igrati grupu u Berlinu. Odlično smo odradili turnir. Uvjerljivo smo pobijedili sve tri ekipe, Izrael, Crnu Goru i domaćina Italiju. Veliki doprinos su dali Vuleta i Lulić, igrači Bjelovara. Vuleta trenutno igra u Mađarskoj, ali je proveo četiri sezone u Bjelovaru. Lulić je kretao u prvoj sedmorci i po meni je bio najbolji pivot na turniru. Odlična generacija u kojoj vlada veliko zajedništvo, nacionalni naboj i moram reći da sam ponosan što sam dio ove priče – kazao nam je Cikoja.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!